Koostis:
1 suurem seakoot (ca 1 kg)
külma vett
2 porgandit
2 sibulat
3 loorberilehte
soola ja musta pipart
Valmistamine:
Loputa seakoot hoolikalt külma veega. Pane koot suurde potti. Kalla peale nii palju külma vett, et koot oleks kenasti kaetud. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel paarkümmend minutit, koorides pinnale kerkinud vahu. Eemalda sibulalt koledad lehed, lõika sibul neljaks. Koori porgandid, lõika pikuti neljaks. (Soovi korral rösti sibul ja porgandid kergelt kuival kuumal pannil). Kui vahtu enam ei lisandu, siis lisa potti sibul ja porgand. Lisa ka pipraterad, loorberilehed ning maitsesta julgelt soolaga. Keeda hästi tasasel tulel, vaevu mulisevana, 3-4 tundi, kuni liha on pehme. (Kontrolli liha küpsust terava noaga). Kui liha on pehmeks keenud, siis võta seakoot leeme seest välja ja lase veidi jahtuda. Puhasta seejärel liha kontidest ja kamarast, lõika liha väikesteks tükkideks. Jaota tükeldatud liha ettevalmistatud süldivormidesse. Tõsta seejärel süldileem ettevaatlikult vormidesse.