Retsept | Hapukoore jogurti tarretis

Retsept | Hapukoore jogurti tarretis

Kui sa hindad värskust, kasuta kindlasti värskeid maasikaid – nende mahlasus ja lõhn annavad magustoidule veelgi erilisema noodi. Tee selle retsepti järgi magustoit ning naudi koos lähedastega!

Koostis:

0,5 liitrit maasikajogurtit
250 grammi 20% hapukoort
50 grammi želatiini
300 grammi külmutatud maasikaid (võimaluse korral kasuta värskeid maasikaid)
1 banaan
50 grammi suhkrut

Valmistamine:

Želatiinimassi valmistamine algab sellest, et võtad kausikese ja täidad selle külma veega. Sellesse vette puistad ettevaatlikult želatiinipulbri, lastes sel aeglaselt ja rahulikult paisuda. See protsess on oluline, kuna külm vesi võimaldab želatiinil ühtlaselt niiskust imada, muutes selle hilisemaks kasutamiseks täiuslikuks. Anna sellele mõni minut, et želatiin saaks oma täismahu saavutada.

Kui želatiin on paisunud, on aeg viia see järgmisse faasi – lahustamine. Selleks täida teine kauss tulise veega ja aseta želatiiniga kauss sellesse, luues justkui vesivanni efekti. Vesi ei tohiks olla keev, vaid piisavalt kuum, et aidata želatiinil õrnalt ja ühtlaselt sulada. See faas on äärmiselt oluline, kuna kuum vesi sulatab želatiini, muutes selle siidiseks ja vedelaks, vältides tükikeste tekkimist jogurtisegus.

Seejärel asume jogurtisegu ettevalmistamise juurde. Võta suur kauss ja sega selles hoolikalt kokku kreemjas jogurt ja hapukoor, luues pehme ja kohev segu. Kui eelistad magusamat maitset, lisa segusse veidi suhkrut, ent jälgi, et magusus ei mataks jogurti ja hapukoore delikaatseid maitseid. Järgmiseks tuleb oluline samm – želatiini lisamine jogurtisegusse. Tee seda aeglaselt ja ettevaatlikult, niristades leige želatiinilahuse õhukese joana jogurti-hapukoore segu sisse, samal ajal pidevalt segades. Nii tagad, et želatiin jaotub segus ühtlaselt, luues täiusliku tekstuuri.

Nüüd on aeg koostisosad omavahel kokku viia ja vormida nendest kaunis magustoit. Võta valitud serveerimiskausid ja täida need värskete maasikatega. Maasikate magusus ja kergus loovad täiusliku aluse jogurtisegule. Kui kausid on marju täis, vala ettevaatlikult peale valmistatud jogurtisegu, jälgides, et segu kataks maasikad ühtlaselt ja voolaks ilusti kausi servadesse.

Viimane lihv sellele maitseelamusele on banaaniviiludega. Viiluta banaan õhukesteks viiludeks ja aseta need hoolikalt jogurtisegu peale. Banaaniviilud mitte ainult ei lisa magusust ja tekstuurilist kontrasti, vaid toovad esile ka kauni värvide mängu, muutes magustoidu visuaalselt ahvatlevaks.

Kui kõik sammud on tehtud, jäta magustoit mõneks ajaks külma, et see saaks täielikult taheneda ja kõik maitsed omavahel sulanduda. Serveeri külmalt ja naudi selle kauni magustoidu maitsete harmooniat!

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian HOME

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.