Sõrve tuletorn: Ajalooline majakas, mis võlub igat külastajat

Sõrve tuletorn

Igal suvel, kui tee viib Saaremaale, on meie reisikavas alati üks kindel peatuspaik – Sõrve tuletorn. See on koht, kus maa kohtub merega, pakkudes unustamatuid vaateid ja ajaloo hõngu.

Sõrve tuletorni lugu ulatub tagasi 1646. aastasse, mil Liivimaa kindralkuberner Gabriel Oxenstierna otsustas rajada väikesele saarele Sõrve poolsaare tipus algelise tulepaagi. Kuid sügistormide meelevallas selgus peagi, et saareke ei olnud tulepaagi jaoks sobivaim koht, ning see koliti ümber poolsaare tippu. Aastal 1770 kerkis sinna kivist tuletorn, mis kahjuks II maailmasõjas hävis. Praegune tuletorn, mis valmis 1960. aastal, on kooniline monoliitbetoonist struktuur, mis oma kõrguvusega annab meresõitjatele kindlust ja juhatust.

Tänapäeval on kõigil huvilistel suveperioodil võimalus ronida Läänemere kõrgema majaka tippu ja nautida vaateid, mida pakub 52 meetri kõrgune tuletorn. Torn ulatub merepinnast 53 meetrini, olles muljetavaldav nii lähedalt kui kaugelt vaadates. Selle torn on ülalt must ja alt valge, markeerides selgelt oma kohalolekut.

Kaunis Sõrvemaa, avar meri ja kauguses terendav Läti – need on vaated, mida igaüks peaks oma silmaga nägema. Sõrve tuletorn, see imposantne maamärk ja sümbol, pakub oma tipus seistes lummavaid panoraame ja elamusi. Oma 52 meetri kõrgusega on see Läänemere kõrgeim tuletorn, kandes endas ajaloo ja tuleviku lugusid.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.