Nahahoolduse nõuanded 30+ aastastele

Nahahoolduse nõuanded 30+ aastastele

Tänapäeva kolmekümnendad aastad toovad endaga kaasa palju väljakutseid, eriti nahahoolduse valdkonnas. See on periood, mil paljud naised ja mehed tunnevad, et nende nahk hakkab muutuma ning esimesed märgid vananemisest on silmaga nähtavad. Hormonaalsed kõikumised ja stress, mis võivad olla tingitud kiirest elutempost, mõjutavad naha seisundit, aeglustades naharakkude uuenemist ja vähendades naha loomulikku paranemisvõimet. Selle tagajärjel võib nahk muutuda kuivemaks ja tuhmimaks, mistõttu on ülioluline, et vaataksime üle meie nahahooldustooted ja -praktikad, et need vastaksid meie küpsema naha vajadustele.

Alustuseks on hädavajalik varuda endale korralik iluarsenal, mis sisaldab näopuhastuspiima, näotoonikut, silmaümbrusekreemi, niisutavat kreemi ning päikesekaitset. Need viis toodet peaksid olema igapäevaselt kasutuses, kuna need aitavad nahka hoida elujõulisena ja kaitstuna. Niisutamine on sel perioodil äärmiselt oluline, sest nahk vajab rohkem toitaineid ja niiskust. Päevakreemi valimisel tuleks arvestada oma naha individuaalseid vajadusi, samas kui hüaluroonhappega seerumid on suurepärased valikud, et tõsta naha niiskustaset kiiresti ja efektiivselt. Öökreem peaks olema toitvam ja sisaldama tugevaid antioksüdante, et aidata nahal taastuda ja kaitsta seda vabade radikaalide kahjuliku mõju eest.

Silmakreem, mis imendub kiiresti ja ei jäta nahka kleepuvaks, on samuti hädavajalik, et meigikandmine oleks mugav ja probleemideta. Õige nahahooldus algab juba kreemi õigesti pealekandmisest, kasutades õigeid liigutusi, et mitte nahka venitada. Samuti on oluline, et õhtul eemaldatakse alati korralikult silmameik, et nahk saaks öö jooksul rahuneda ja taastuda.

Ärge unustage kaela ja dekoltee hooldust, mis sageli jääb tähelepanuta, kuigi need piirkonnad võivad reeta meie vanuse sama kergelt kui käed. Kaelanahk on õrn ja vajab erilist tähelepanu, sealhulgas puhastamist, toniseerimist ja niisutamist, et hoida seda elastse ja nooruslikuna. Kosmeetikatoodete testimisel kasutatakse sageli just kaelapiirkonda, seega on oluline kasutada õrnatoimelisi ja nahka austavaid tooteid. Kindlasti tuleks vältida tugevaid dushigeele ja seebe, mis võivad naha pH taset rikkuda. Kreemide pealekandmisel on soovitatav kanda neid ülespoole suunduvate liigutustega, et toetada naha loomulikku elastsust. Kollageeni ja hüaluroonhappe tootmine kehas väheneb juba 25. eluaastal, mistõttu on oluline toita oma nahka vajalikest toitainetest, sealhulgas C- ja A-vitamiinidest, mis aitavad säilitada naha elastsust ja nooruslikkust. Kollageen on oluline naharakkude struktuuri tagamiseks, samas kui hüaluroonhape hoiab nahka niiskena. C-vitamiin toetab kollageeni tootmist, samas kui A-vitamiin aitab pehmendada peeneid jooni ja kortse ning stimuleerib kollageeni ja elastiini tootmist.

Tähtis on ka regulaarne happekoorimine, mis aitab eemaldada surnud naharakud ja anda nahale uut elu. Happekoorimine aitab ühtlustada nahatooni, tugevdada nahka ja soodustada järgmiste hooldustoodete imendumist. Pärast happekoorimist on tunne, nagu nahk hingaks ning kõik järgnevad tooted toimivad efektiivsemalt. Päikesekaitse on hädavajalik, et kaitsta nahka UV-kiirte kahjuliku mõju eest. Eriti oluline on, et need, kellel on juba olemas pigmendilaigud, järgiksid päikesekaitse reegleid ja viibiksid vähem otsese päikesevalguse käes. Eestis on SPF 30 kaitsetase sobiv, kuid linnas liikudes võib ka mineraalmeik piisavalt kaitsta.

Lisaks nahahooldusele on oluline pöörata tähelepanu kehahooldusele, eriti enne suve- ja talvehooajale minekut. Regulaarne kehahooldus, sealhulgas parafango protseduurid, aitab hoida naha siledana ning elustab kuiva nahka. Samuti tuleks arvestada, et piisav uni on eluks äärmiselt oluline, kuna see aitab tasakaalustada hormoone ja hoida kehakaalu normaalsena. Viimaseks, kuid mitte vähem tähtsaks, on tootevaliku puhul pöörata tähelepanu koostisosade puhtusele ja aktiivainete rikkusele. Kõik, mida nahale kantakse, peaks olema nii puhas kui võimalik ning sisaldama minimaalselt lisaaineid, et tagada parim võimalik tulemus. Nende lihtsate, kuid tõhusate sammude järgimine aitab hoida naha nooruslikuna ja säravana ka 30-ndates eluaastates.

Tekst: anestra.net /kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: cellajane.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.