Kohvipaks – looduslik kehakoorija, mis toniseerib

Kohv, mis igapäevaselt on paljude inimeste jaoks hädavajalik erguti, omab lisaks sellele ka suurepäraseid omadusi, mida saab rakendada keha ja naha hoolduses. Kohvivalmistamise järel tekkiv kohvipaks, mida tavaliselt peetakse jäägiks ning visatakse ära, omab tegelikult muljetavaldavaid looduslikke omadusi, mis teevad sellest väärtusliku kehakoorija ja hooldusvahendi. Kohvipaks sisaldab rikkalikult nahale kasulikke aineid, sealhulgas niisutavaid õlisid ja kofeiini, mis on tuntud oma toniseeriva toime poolest. Kasutades kohvipaksu kodustes kehahooldusprotseduurides, on võimalik saavutada efektiivseid tulemusi ilma vajaduseta kasutada kalleid kosmeetikatooteid, mis võivad sisaldada kahjulikke kemikaale.

Kohvipaks on oma tekstuurilt parajalt kare, mistõttu sobib see suurepäraselt surnud naharakkude eemaldamiseks. See protsess aitab nahka puhastada ja uueneda, andes sellele värske ja särava ilme. Näo ja keha koorimiseks kasutatav kohvipaks võib olla erinevatest allikatest. Tavalise kohvimasina filtrisse jäänud kohvipaks on ideaalne kehakoorimiseks, kuna selle kare tekstuur aitab tõhusalt eemaldada vanu naharakke ja ergutada vereringet. Näohoolduseks on aga soovitatav kasutada peenemat kohvipuru, näiteks türgi kohvi jääke, mis on õrnemad ning sobivad paremini tundlikule näonahale. Kohvipaksu kasutamine hooldusprotseduurideks on lihtne ja tõhus viis naha elavdamiseks ning selle tervisliku sära taastamiseks.

Protseduuri käigus tuleks kohvipaksu õrnalt masseerida nahale ringjate liigutustega. Peale massaaži tasub lasta kohvipaksul kuivada nahal, kuni osakesed hakkavad kergelt pudenema. Seejärel on soovitatav loputada kohvipaksu maha sooja veega, ilma et kasutataks dušigeeli või seepi, kuna see võib vähendada kohvipaksu niisutavat ja hooldavat mõju. Nahk tuleks jätta loomulikul teel kuivama, mitte hõõruda rätikuga, sest see aitab säilitada kohvi toimeained nahas kauem. Eriti oluline on mitte kasutada täiendavaid nahahooldusvahendeid vähemalt neli-viis tundi pärast protseduuri, sest need võivad segada kohvipaksu kasulike komponentide mõju.

Kohvipaksu kasutamine regulaarsetes nahahooldusrituaalides toob mitmeid eeliseid. Üheks olulisemaks omaduseks on kohvis leiduvate looduslike õlide niisutav toime, mis samas ei jäta nahka rasvaseks ega ummista poore. Seetõttu võib kohvipaksu edukalt kasutada isegi näokreemi asemel, lisades selle oma igapäevasesse näohooldusrutiini. Nahk muutub kohvi toimel pehmeks ja niisutatuks, mis on eriti kasulik kuivale ja kiskuva tundega nahale. Lisaks sellele aitab kohvipaks vähendada silmade ümbruses esinevat paistetust, mis on sageli tingitud vedelikupeetusest. Kohvi kofeiini toonust tõstev toime ergutab vereringet, mis omakorda aitab vähendada väsimuse märke ja taastada naha värske väljanägemise.

Kofeiini sisaldus kohvipaksus on eriti kasulik ka tselluliidi vastases võitluses. Kofeiin stimuleerib vereringet, mis aitab vähendada tselluliidi nähtavust ja soodustab organismi ladestunud vedelike väljutamist. Tselluliidiga võitlemine on pikaajaline protsess, kuid regulaarne probleemsete piirkondade masseerimine kohvipaksuga võib märkimisväärselt parandada naha tekstuuri ja vähendada ebameeldivat apelsinikooretaolist efekti. Kohvipaksu kooriv toime aitab samuti puhastada nahka sügavuti, muutes selle siledamaks ja elastsemaks. Kohvipaksuga hooldusrituaale saab hõlpsasti integreerida oma igapäevasesse ilurutiini, pakkudes nahale värskust ja elujõudu. Lisaks sellele on kohvipaksu kasutamine ökoloogiliselt vastutustundlik valik, kuna see võimaldab vähendada prügi tekkimist ning taaskasutada looduslikke vahendeid, mille väärtust tihti ei osata hinnata.

Tekst: harmoonikum.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: pexels.com, theurbanlist.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.