On ravimtaimede kogumise aeg

On ravimtaimede kogumise aeg

Taimed kannavad endas erilist väge, mis avab nende kasulikkuse ja ravivõime, kui me oleme valmis neid uurima ning nende omadusi mõistma. Iga taim, olgu see siis väike rohi või suur puu, sisaldab väärtuslikke komponente, mis suudavad toetada meie füüsilist ja vaimset heaolu. Näiteks on kaselehtedest valmistatud vihad traditsiooniliselt mõeldud jaanipäeva ajaks, kuid nende korjamine ei piirdu ainult sellega. Kaselehti on võimalik koguda ka hiljem, kuna need omavad organismi puhastavat toimet, toimides suurepäraselt nii teena kui ka vannivees. Nende kasutamine nahahoolduses mitte ainult ei toeta nahka, vaid ka muudab selle meeldivalt lõhnavaks.

Madar, mida sageli peetakse tavaliseks umbrohuks, on tegelikult äärmiselt väärtuslik taim, mis toetab naha noorendamist ja annab sellele värskuse. Selle õied ja lehed mitte ainult ei ole visuaalselt kaunid, vaid omavad ka unikaalset aroomi, mis võib leevendada stressi ja tuua rahu. Punane ristik, olles rikka taimse östrogeeni allikaks, aitab toetada naise keha ja selle tasakaalu. Samuti on pärnaõied tuntud oma niisutavate omaduste poolest, aidates nahka pehmendada ja samas kehale soojust anda. Aias kasvavad roosid pakuvad võimalust korjata nende õielehti, et salvestada luksuslik lõhn purki. Nende lõhn võib leevendada talviseid muresid ja luua kodus hubasuse.

Taimede kogumine on loominguline ja instinktiivne protsess. Igaühel on oma eelistused ning keha tunneb instinktiivselt, mida tal on tõeliselt vaja. Taimede korjamine peaks toimuma päikeselise ilma tingimustes, ideaaljuhul lõuna paiku, kui nende aktiivsus on kõrge. Korjatud ürdid tuleks kuivatada õhurikkas ruumis, vältides otsest päikesevalgust, et säilitada nende väärtuslikud omadused.

Kui aga aega on vähe ja on vaja kiirusel kuivatamist, saab kasutada ka ahju, seadistades selle temperatuurile umbes 40 kraadi ja tagades samas head tuulutust. Mõne tunni jooksul on võimalik saavutada soovitud tulemus, et nautida looduslike toodete kasu ja lõhna. Taimede kasutamine oma igapäevaelus avab ukse uutele võimalustele, mis aitavad meil end paremini tunda ja elust rohkem rõõmu tunda.

Tekst: harmoonikum.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.