Valge-rohelise värvigammaga maakodu köök

Valge-rohelise värvigammaga maakodu köök

Rootsi maakodu, mille interjööris on erilist tähelepanu pööratud autentsete puitdetailide säilitamisele. Kõikjal selles kodus kohtame ajatut puidu ilu: laudpõrandad, mis on aastate jooksul omandanud sügava patina, laed, mis jutustavad vaikset lugu minevikust, ning puitaknad ja uksed, mis toovad sisse loodusliku valguse, peegeldades samal ajal Skandinaavia puhta ja lihtsa disaini põhimõtteid.

Esikust astudes avaneb otse pilk valguseküllasesse kööki, mille värvilahenduses mängivad peaosa rohelise ja valge harmooniline kooslus. Valgeks värvitud puitseinad annavad ruumile helguse ja avaruse, samas kui rohelise värvitooni strateegiline kasutamine lisab interjöörile rahustavat sügavust. Valge värvigamma on tasakaalukas ja karge, mõjudes eriti kaunilt kontrastina ruumi rohelistele elementidele. Köögi laudpõrandad, seinte liistud ja lagi on samuti saanud valge värvikihi, luues puhta ja ühtse tausta, mis laseb esile tõusta igal sisustuselemendil.

Ruumis on värve lisatud peenetundeliselt, kasutades üksikuid sisustusdetaile ja tekstiile. Põrandat katab traditsiooniline kaltsuvaip, mille pastelsed toonid sulanduvad sujuvalt ülejäänud interjööriga, samas kui mustriline keraamika lisab kööki maalähedast võlu. Üks erilisemaid detaile on köögis musta tooni puupliidi osa, mis toob esile ruumi ajaloolise iseloomu. Selle kohal rippuvad vasksed potikaaned, mis lisavad ruumile soojust ja vintage’i hõngu, andes aimu, et selles köögis valmivad toidud on sama soojad ja hingega valmistatud nagu selle interjöör ise.

Köögi kõrval asub eraldi söögituba, mis jätkab samasugust läbimõeldud ja harmoonilist kujundust. Söögitoa ja köögi mööbel on valgeks värvitud, luues ühtse terviku, mis seob need kaks ruumi omavahel kokku. Mööblidetailide lihtne ja ajatu ilu ei lase ruumil muutuda ülekoormatuks, pigem rõhutavad need kodu rahulikku ja tasakaalukat olemust. Kogu sisustus on paigutatud selliselt, et igal esemel on oma koht ja eesmärk, vältides liigset dekoratiivsust, mis võiks ruumi muljet liigselt koormata.

Igas detailis on tajutav Rootsi maakodu sisekujunduse täpne läbimõeldus ja pühendumus ajatu stiili säilitamisele. See on koht, kus iga puidust pinda ja iga hoolikalt valitud mööblieset on hinnatud ja hoitud, luues kodu, mis on täidetud rahu ja tasakaaluga.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: svenskfast.se, Julia Toth

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.