Võluv kollane kodu

Võluv kollane kodu

1921. aastal ehitatud, 143-ruudune kollane võluv maja kauni õuealaga, kus majja sisenemine toimub läbi mitmete trepiastmete sissepääsuni, mille ees on kahele poole avanevad uksed, mis juhatavad endisele verandale. Kogu maja sisekujundus on inspireeritud boho ja skandinaavia stiili harmoonilisest kooslusest, mis on loonud ainulaadse ja mugava keskkonna.

Renoveerimise käigus on veranda saanud täiesti uue ilme ja funktsionaalsuse, muutes selle stiilseks esikuks. Esikus tervitab sisenejaid eritellimusel valmistatud valge mööbel, mis pakub elegantselt hoiustamisruumi nii välisriietele kui jalatsitele. Mööbli madalamale osale on loodud hubane istumisnurk, mida kaunistavad lambanahk ja mitmed dekoratiivpadjad, lisades sooja ja kutsuva atmosfääri. Kauni värvinüansi lisavad ruumi aknalaudadele paigutatud taimed ja korvis olev lillebukett.

Esikust edasi minnes viib tee kaunisse avarasse kööki, mille kõik vabad seinapinnad on kaetud valge ruudukujulise keraamilise plaadiga, mille tumehallid vuugivahed lisavad ruumile kontrasti. Köögimööbel koos köögisaarega valitud beežikat tooni, klassikalises skandinaavia stiilis, mis on harmooniliselt ühendatud valgete keraamiliste töötasapindade, kroomitud köögisegisti ja kroomitud käepidemetega. Pliidiplaadiga töötasapinda ilmestavad mitmed seinale toetuma pandud puidust lõikelauad, puidust kauss, puidust soola- ja pipratoos ning erinevad virna sätitud lauanõud ja roheline haudepott pliidil. Köögisaarele toovad elu seal igapäevaselt tekkivad lauanõud, kui puuviljad ning loomulikult ka mõni muu värve toov detail.

Köögisaare vastas, akna juurde, paigutatud ümmargune söögilaud, mille ümber mahutatud neli puidust tooli. Lauda kaunistavad koos laudlinaga kaunid suvelilled vaasis ja mõned üksikud lauanõud, mis loovad meeldiva atmosfääri. Laua kõrvalseina täiustavad poster ja jute nöörist lillepott, millest looklev taim langeb õrnalt alla. Lillepoti materjal ja toon haakub aga kenasti laua kohale valitud jute nöörist Markslöjd valgustiga, sidudes kokku ruumi looduslähedased elemendid.

Kogu maja põrandaid katab naturaalne puitpõrand, mis täiendab sisekujunduse sooja ja kodust atmosfääri.

Terrassilt tagasi kööki minnes jääb paremale avatud ukseava, mis viib hubasesse söögituppa. Ruumis köidab pilku naturaalsest puidust ovaalne söögilaud, mida ümbritsevad samast materjalist toolid.  Lauale on asetatud tuhmroosa linane laudlina, mis lisab kogu ruumile õrna värvinüansi. Söögilaua kohal ripub bambusest valmistatud lambivari, mis harmoneerub ideaalselt laua ja toolide loomuliku värvigammaga. Tühjade seinte äärde on paigutatud valged kummutid, mis lisavad ruumile avarust ja kergust.

Söögituba on ühendatud avatud elutoaga, mis loob avara ja ühtse eluruumi. Helehall nurgadiivan moodustab elutoas hubase puhkenurga, mille ette paigutatud 1960-ndatest pärit tiigipuust kohvilaud. Diivani ühele küljele seinale paigutatud Club Double seinavalgusti, mis aitab mõnusalt diivanil olles, õhtuti ajakirja sirvida. Nii elutoas kui ka söögitoas ripuvad valged, linasest kangast kardinad, mis lisavad ruumile õhulist kergust.

Maja teisele korrusele jääb suur avar puhkenurk heleda pehmemööbliga, pakkudes ideaalse koha lõõgastumiseks. Talveõhtutel loob aga töökorras kamin sooja ja hubase atmosfääri, mida on tõeliselt mõnus nautida. Seinad ja uksed on värvitud tumehalliks, lisades ruumile sügavust, mida täiendavad sinepikollased kardinad ja õrnade kollaste toonidega dekoratiivpadjad diivanil ja tugitoolil. Diivani ees paikneb minimalistlik laud, mille kohal ripub IKEA SINNERLIG bambusest laelamp, harmoneerudes alumise korruse valgustitega. Sellel korrusel asuvad ka vannituba ja kaks magamistuba, millest üks on suur lastetuba. Samuti viib siit ruumist ühe ukse tagant trepp sokli korrusele, kuhu tehtud väike, armas külalistetuba.

Esimese magamistoa keskmes on kaheinimese voodi, mille vastasseinas asub mitmest osast koosnev IKEA GRIMO mahukas garderoob. Voodipeatsi kohal paiknevad kaks käsitsi valmistatud tsemendist maali, mis lisavad ruumile unikaalset stiili. Voodi mõlemale küljele on seinale paigutatud musta tooni valgustid ja öökapid, mis pakuvad nii funktsionaalsust kui ka elegantsi. Voodi kohal ripub Himla Dalslandi linasest kangast lambivari, mis sobitub harmooniliselt helehallide linasest kangast kardinate juurde.

Teine magamistuba on loodud kahele väikelapsele, pakkudes neile nii magamis- kui ka mänguala. Madalamaks mineva seina sisse on ehitatud vahvad magamiskohad, mille vahele jääb praktiline sisseehitatud panipaik laste riiete hoiustamiseks. Ruum on kujundatud nii, et see pakuks lastele nii mugavust kui ka lõbu.

Soklikorrusele jääb pisike magamistuba külalistele, kuhu mahutatud nii kaheinimese voodi kui kirjutuslaud koos tooliga.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: bosthlm.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.