Skandinaavia disain, väärika hoone magamistoas

Skandinaavia disain, väärika hoone magamistoas

Magamistuppa sisenedes võtab vastu soe ja tervitatav atmosfäär, mida domineerib põhjamaine hall värvigamma. Hall, oma rahuliku ja vaoshoitud olemusega, sobitub täiuslikult sisustuselementidega, luues ruumis erilise tasakaalu ja harmoonia. Seinad on kaetud õrna ja neutraalse halli tooniga, mis ei ole liiga tume ega ka liiga hele, vaid täpselt parajalt mõõdukas, et peegeldada akendest langevat päevavalgust pehmete ja loomulike varjunditena. Kui päikesekiired puudutavad seda halli, annab see toale erilise sügavuse ja soojuse, mis muudab ruumi rahustavaks ja mõnusaks.

Seinte värvile on hoolikalt valitud täiendavad elemendid, mis kõik koos loovad läbimõeldud terviku. Näiteks halli tooniga oskuslikult sobitatud kuldsed seinanupud lisavad kerge luksusliku ja glamuurse puudutuse. Need väikesed, kuid olulised detailid ei tundu üleliigsed, vaid hoopis täiustavad ruumi üldist meeleolu. Voodipesu, mis koosneb hallist, valgest ja kergelt sinisest toonist, annab veelgi sügavust ja elegantsi, pakkudes kontrasti ja pehmust samaaegselt. Materjalid on hoolikalt valitud – iga kangas ja tekstuur lisab omaette pehmuse, olles visuaalselt kooskõlas ülejäänud sisustusega.

Disainvalgustid, mis on valitud magamistoale, ei ole üksnes praktilised, vaid ka stiilse välimusega. Voodipeatsi kõrvale paigutatud kaks suunatavat kohtvalgustit on suurepärased kaaslased pimedateks õhtuteks, kui tahad nautida raamatut või veeta vaikset õhtut hubases valguses. Nende valguse suunatavus võimaldab mugavalt valgustada just seda, mida parasjagu vaja, samas kui ülejäänud ruum jääb meeldivalt hämaraks. Lakke paigaldatud rippvalgusti lisab ruumile omaenda võlu. Selle õhuline ja läbipaistev disain võimaldab valgusel mängida, tekitades õhtuti seintele huvitavaid varje ja mustreid, mis loovad toas erilise meeleolu. Selle efekti abil muutub iga õhtu pehmemaks ja intiimsemaks.

Aknalaua poole liikudes jääb pilk peale veel ühele disainielemendile – suunatav lauavalgusti. Selle pehme valgus täidab ruumi rahuliku ja mõnusa valgusega, mis sobib ideaalselt õhtusteks hetkeks. Aknalaual, otse valguse kõrval, seisab väike mägipalm hallis lillepotis. See taim ei ole valitud mitte ainult dekoratiivseks elemendiks, vaid toob ruumi ka veidi rohelust ja elu, andes sellele elavama ja värskema tunde. Taim, kuigi tagasihoidlik oma suuruses, mängib olulist rolli, pakkudes kontrasti hallide seinte ja heledate sisustuselementide vahel.

Lisaks neile elementidele täiendab ruumi kaunistust mustriga pikakarvaline vaip, mis ulatub üle põranda ning loob jalge all pehme ja kutsuva tunde. Selle tekstuur toob ruumi juurde soojust ja sügavust, andes sellele veelgi kodusema ja mugavama ilme. Iga samm sellel vaibal on nagu pehme ja kaitsva embuse saamine, mis aitab kaasa magamistoa rahustavale ja lõõgastavale atmosfäärile.

Seinal olev vana valgeks värvitud tool lisab magamistoale veidi ajastuhõngu, kuid samas on see hoolikalt sobitatud ülejäänud modernse disainiga. See üksik mööbliese ei ole lihtsalt praktiline, vaid toimib ka kui esteetiline element, mis täiendab üldist stiili ja annab ruumile natuke rohkem iseloomu. See kontrast vanade ja uute elementide vahel loob tasakaalu, mis muudab ruumi elavaks ja huvitavaks, kuid samas säilitab oma rahuliku ja pehme üldilme.

Kogu see sisekujundus mängib kokku, luues ruumi, mis on ühtaegu rahulik ja kutsuv, pakkudes ideaalset keskkonda puhkuseks ja lõõgastumiseks. Halli värvi ja heledate elementide kombinatsioon, koos hoolikalt valitud valgustite ja dekoratiivsete detailidega, moodustavad ruumi, kus on lihtne unustada igapäevaelu kiirust ja stressi. Ruum on täidetud harmooniaga, mis kutsub sisse astuma ja sinna pikemaks jääma, pakkudes vaikset ja turvalist varjupaika kiirest maailmast.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAGAMISTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.