Retro mööbel magamistoa interjööris

Retro mööbel magamistoa interjööris

Tänapäeva sisekujundusmaailmas on toimunud märkimisväärne renessanss, mis tõstab esile 1950-ndate ja 1960-ndate aastate funktsionaalset mööblidisaini. See mööbel, mis on tuntud oma puhaste joonte, õhulise struktuuri ja teravate, sageli sihvakate jalgade poolest, on leidnud uue hingamise ja laialdase austajaskonna tänapäeva interjöörides. Seda mõju võib näha mitte ainult uute disainerite loomingus, vaid ka sisustustrendides laiemalt. Nende aastakümnete mööbli võlu peitub selle lihtsuses, mis on ühendatud funktsionaalsusega, pakkudes ajatut elegantsi, mis sobitub ideaalselt ka moodsamatesse ruumidesse.

Meie tähelepanu on köitnud just selle mööbli minimalistlik, kuid samas elegantne välimus, mis pakub visuaalset kergust ning harmoneerub kaunilt skandinaavia stiiliga, mis on viimasel ajal saavutanud suure populaarsuse. Skandinaavia stiil on tuntud oma heledate toonide poolest, kus domineerivad valged ja hallid varjundid, mis loovad avara ja rahuliku atmosfääri. Kontrasti ja dünaamika saavutamiseks sobituvad tumedamad mööbliesemed ideaalselt heledatesse ruumidesse, pakkudes visuaalset tasakaalu ja sügavust. Tumeda mööbli kombineerimine heledates interjöörides tekitab värske ja huvitava kontrasti, mis köidab silma ja annab ruumile omapära. Retrostiilis mööbel, mis on inspireeritud 1950-ndatest ja 1960-ndatest, toob esile just sellise harmoonia, kus modernsus ja klassikaline disain põimuvad omavahel, luues ajatut elegantsi. Kuigi on tõsi, et tänapäeval võib kohata mööbliesemeid, mis ammutavad inspiratsiooni 50-ndate ja 60-ndate disainist, jääb siiski autentne põhjamaine mööbel selle ajastu originaalloominguks, mida ei ole lihtne leida.

Tõelised disainiklassikud, mis pärinevad sellest perioodist, on haruldased ja väärtuslikud ning neid ei ole sageli võimalik leida tavalistest mööblipoodidest. Peamine koht, kus selliseid unikaalseid ja ajaloolisi mööbliesemeid võib kohata, on vanavaraga tegelevad mööblipoed, mis on spetsialiseerunud ajaloolise mööbli müügile. Need poed pakuvad laia valikut haruldasi mööbliesemeid, mis on säilinud aastakümneid ning mida hinnatakse nende ajaloo, disaini ja käsitööoskuste poolest.

Lisaks spetsialiseeritud kauplustele võib taolisi mööbliesemeid leida ka eraisikute käest, kes on otsustanud oma vana mööbli müüa või vahetada uuema ja modernsema mööbli vastu. Sellised inimesed võivad sageli postitada kuulutusi erinevatesse internetikeskkondadesse, kus mööblifännid ja kollektsionäärid saavad haruldasi leide avastada. Internetiplatvormid, nagu oksjonisaidid ja ostu-müügiga tegelevad veebilehed, pakuvad suurepärast võimalust jälgida huvitavaid pakkumisi ning leida unikaalseid mööbliesemeid, mis muidu võiksid jääda avastamata. Oksjonid annavad ka võimaluse autentse mööbli soetamiseks soodsamalt, kui oleks võimalik osta seda spetsialiseeritud vanavarapoodidest.

Seega tasub alati hoida silmad lahti ja jälgida pidevalt mööbliturgudel toimuvaid pakkumisi. Pühendunud otsingud ja kannatlikkus võivad lõpuks viia selliste disainiaareteni, mis annavad interjöörile erilise ja kordumatu ilme.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAGAMISTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.