Maagilise katuseterrassiga magamistuba

Maagilise katuseterrassiga magamistuba

Selles magamistoas avaldub põhjamaise stiili sügav võlu, mis mõjub korraga minimalistlikult ja samas emotsionaalselt rikastatuna. Ruum on viimistletud lihtsa, ent hoolikalt läbimõeldud kujundusega, mis esmapilgul võib tunduda tagasihoidlik, kuid mille detailsus ja oskuslikkus avanevad hoolikamal vaatlemisel. Seinad on kaetud valgeks värvitud tooniga, mis loob taustaks rahuliku ja avara õhustiku, võimaldades igal detailil esile tõusta, ilma et üldmulje muutuks koormavaks või liiga intensiivseks.

Selles pealtnäha neutraalses värviskeemis hakkavad elegantselt silma mõned hoolikalt valitud aktsendid. Siin-seal lisatud värvilaigud – sügavpunased, mustad ja hallid toonid – tulevad esile peamiselt sisustusaksessuaaride kaudu, pakkudes silmale meeldivat kontrasti ja dünaamikat. Nende läbimõeldud paiknemine annab ruumile isikupära, säilitades samas põhjamaise stiili jaoks iseloomuliku puhta ja minimalistliku üldilme.

Ruumi keskpunkt on loomulikult suur kaheinimese voodi, mille kohale ripub õhuline baldahhiin, mis ei ole mitte ainult visuaalselt silmapaistev, vaid ka funktsionaalselt ruumi atmosfääri määrav. See elegantne baldahhiin loob magamistuppa hubasuse, lisades kerget romantilist hõngu, samas andes ruumile õhulisuse ja avaruse. Eriti suvekuudel, kui toa kahest avatud uksest voolab sisse värsket õhku ja loomulikku valgust otse väikeselt rohelusest lopsakalt katuseterrassilt, annab see baldahhiinile erilise tähenduse, muutes ruumi ideaalseks puhkepaigaks.

Valitud voodipesu, mis on üleni valge, rõhutab veelgi ruumi kergust ja lihtsust. See detailide harmoonia kajastub ka voodi peas olevates valgetes patjades, mille keskel troonib efektne dekoratiivpadi punase ja beeži triibuga. See üksik erksavärviline element voodil lisab tervikule peene ja täpselt doseeritud värviaktsendi, mis sobitub imehästi voodi jalutsi juures oleva punase-valge mustrilise pingiga. Pingil on oma koht mitte ainult funktsionaalses mõttes, vaid ka visuaalse tasakaalu loojana, tuues ruumi veel ühe julge värvilise elemendi.

Sein, mis toetab voodipeatsi, on samuti hoolikalt kujundatud, ilma et see ülejäänud ruumiga liigselt konkureeriks. Valge taust seina peal loob neutraalse raamistiku, kus halli raamiga foto lisab omakorda õrna, kuid märgatava täienduse. See foto on täpselt selline detail, mis tõmbab endale tähelepanu just tänu oma diskreetsusele ja sobitub hästi ruumi üldise esteetikaga.

Lisaks voodile mängivad olulist rolli ka kõrval asetsevad valgustid, mis annavad ruumile viimase lihvi. Voodi vasakule küljele paigutatud abilauale asetatud suunatava kupliga laualamp on praktiline ja stiilne. Selle funktsionaalsus ja visuaalne esteetika töötavad harmooniliselt koos, pakkudes vajadusel täpset valgustust. Parempoolsel küljel paikneb aga laest rippuv musta tooni kaunis valgusti, mille disain ja lihtsus lisavad ruumi ainulaadset ja kaasaegset hõngu. Sellel valgustil on selge dekoratiivne roll, tõmmates tähelepanu ja tuues ruumi üldisesse disaini sisse väikese, kuid olulise kontrasti.

Kogu magamistoa kujundus on peenelt tasakaalustatud, nii et igal üksikul elemendil on oma koht ja roll. Midagi pole liiga palju ega liiga vähe – kõik detailid, alates baldahhiinist kuni voodipesu ja valgustiteni, moodustavad ühtse harmoonilise terviku, kus kõik elemendid töötavad koos, et luua rahulik, elegantne ja meeldiv õhkkond.

Kauni roheluse ja punaste toolidega (Fermob, Bistro Metal chair, chili) väike, maagiline, katuseterrassi oaas.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAGAMISTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.