Maagiline maaelu idüll punases Rootsi maamajas

Maagiline maaelu idüll punases Rootsi maamajas

Kauni looduse keskel on võluv 1850-ndatel ehitatud kompleks, kuhu lisaks peamajale kuuluvad veel mitmed sarnases käekirjas abihooned.

Majarahva sõnul on tegemist endise telefonijaamaga, mis aga nüüd mõnus maakodu. Sellest maakodust leiab mitu imelist ruumi, mis panevad ahhetama suurepärase värvivaliku ja sisustusega. Maja sisseminek käib kahepoolsete topelt uste kaudu. Esmalt tervitavad sisenejat roheliseks võõbatud uksed, seejärel klaasruutudega valged uksed.

Esikust vasakule jääb uskumatult võluv kollase mööbli ja ruudulise põrandaga köök. Vana köögimööbel värvitud üle kauni päiksekollase tooniga, töötasapind aga lastud teha uus, puidust, tumeda peitsiga, mida miksitud kokku valgeks võõbatud mööbli, uste, aknaruutude ja pliiditaguse seinaga. Valget toodud sisse ka põrandale, kus kaunis ruudumuster valge ja halli tooniga, mis suurepärane lahendus vanale maakodu põrandale.

Maja elutoast viib kahele poole uste kaudu terrassile, kust saab edasi siseõue, kuhu ehitatud veel suurem ovaalne terrass, kust avaneb vaade kogu aiale ja põldudele. Siin saab pererahvas nautida privaatselt mõnusaid suveõhtuid koos lähedaste ja sõpradega. Terrassi vastas asub väike külaliste maja, kus pererahvas mugavalt oma külalisi saab vastu võtta ja majutada.
Selle maakodu krunt on üle poole aakri ja uskumatult ilus oma puude, põõsaste, lillede ja kaunite abihoonetega.

Maagiline maaelu idüll punases Rootsi maamajas

Kaunis ruudumustris värvitud põrand.

Maja söögituba, on suur ja avar, rohke valgusega, mis tundub tänu oma suurtele akendele nagu veranda. Värvitoonidest on põhitooniks valge, mida kombineeritud vanaroosa tooniga. Antud ruumi kaunistab uhkelt üks maja toimiv vanaroosas toonis kahhelahi, mis lisab ruumi pimedal ajal hubast atmosfääri.

Maja hubane elutuba, mille kahele poole avatavate klaasitud uste taha jääb veranda. Ka siin toas leiab eest uskumatult ilusa kahhelahju, smaragdrohelises toonis.

Elutoa kaudu jõuab klaasitud verandani, mis on elutoa pikenduseks. Siin saab pererahvas nautida istumist iga ilmaga. 

Heidame pilgu ka maja esikuosale, kust viib trepi kaudu teisele korrusele, kuhu jäävad kolm magamistuba ja wc.

Hubane kahhelahjuga magamistuba, kus ilus puitpõrand ja rohelises toonis puidust seinad, mille sisevoodri laud paigutatud seina nii vertikaalselt kui horisontaalselt.

Väike magamistuba ühele inimesele.

Üks väga väike ruum magamiseks.

Alumise korruse tualett.

Maja kõrval asub vana laut, mis korrastatud hoopis peoruumiks, kus pererahval koos külalistega mõnus lõõgastuda ja pidusid peeta. Antud hoonesse ehitatud sisse baar, elutuba, magamistuba kui saun. Treppi kaudu all asub puuküttega saun. Saunast saab maja taha minna terrassile, kus võimalus end peale sauna maha jahutada.

Sauna eesruum.

Sauna terrassiosa.

Siseõuest pääseb terrassile, kust avaneb vaade kogu aiale.

Külalistemaja armas valvur.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: bosthlm.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.