Lambanahk elutoa interjööris - armastus esimesest puudutusest

Lambanahk elutoa interjööris - armastus esimesest puudutusest
Lambanahast vaipkatted on üha enam sisekujunduses populaarsust kogumas. Aina rohkem kohtab talvisel ajal interjööris lambanahast vaipkatteid, mida ei leidu vaid põrandatel vaid ka tugitoolidel, pinkidel, kui ka diivanitel.
 
Lambanahad lisavad ruumi kujundusse sooja ja hubast tekstuuri, peale selle on lambanahk jala- ja käe all, mõnusalt pehme.

Sisekujundus lambanahkadega on keskkonnasõbralik, mugav, praktiline ja isegi tervislik. Kas teadsid, et lambanahk keha vastas aktiveerib vereringet ja immuunsüsteemi, toetades lihaste lõõgastumist?. Lambavilla lisandid on aga nahale õrnad ja aitavad ravida tundlikku või põletikulist nahka ja lööbeid. Peale selle kestavad lambanahad aastaid ja on minimaalse hooldusega.

Kuidas lambanahka hooldada ja puhastada?

Nõu annab merino.ee
 
Lambanahad on erinevad nii villa tiheduselt kui ka parkimiselt, kui ka sellest kas nahal on villavaha(lanoliin) välja sulatatud või on naturaalselt alles. Kui müüjal ei ole toote kõrval märget juures, et võib pesta pesumasinas, siis kindlasti ei tohiks nahka masinas pesta.
Nendel lambanahkadel, mis on masinas pestavad on reeglina villavaha välja sulatatud ja määrduvad seetõttu ka kiiremini, sest villavaha kaitseb karva niiskuse ja määrdumise eest. Kuna valge puhas karv määrdub kiiresti on enamus nahad pargitud masinas pestavateks. Nahku, mida ei tohi pesta masinas tuleb lihtsalt aeg ajalt sopsutada/kloppida käte vahel, et villa sisse langenud pudi sealt väljuks ja vill muutus uuesti kohevaks. Kui nahk on kaotanud kohevuse võib teda ka kraasida/kammida näiteks tavalise juukseharjaga või koera kammiga. Kui nahale on peale läinud mõni vedelik, siis võib määrdunud kohta pesta käsitsi , nagu pesu ikka. Pesemiseks võid appi võtta ka pesuseebi või villastele esemetele mõeldud šampooni. Pärast pesu tuleb nahka hoolikalt loputada.
 
Nahka tuleb kuivatada alati vill allapoole, et niiskus ei valguks naha sisse. Kui oled lambanaha üleni ära pesnud, võtab kuivamine kaua aega. Kindlasti ei tohi nahka kuivatada küttekeha ega päikese käes.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.