Nahast diivan elutoa interjööris

Nahast diivan elutoa interjööris

Millised on ühed plussid ja miinused, mida võiks teada enne nahast diivani soetamist?

+ väga mugav istuda ei aja higistama
+ lastega peredes ideaalne kuna kerge puhastada
+ naha pinnalt on võimalik tolm täielikult maha pühkida
+ nahkmööbel sobib ka allergikutele kuna tolm ei tungi nahapinnast läbi

- siiski kipub nahk jääma naksudes palja naha külge kui pikalt istuda
- vajab palju hoolt

Nahk on mööbli kattematerjalina meeldiv, pikaealine ning aja möödudes naha omadused aina paranevad.  Kuna nahk on looduslik materjal vajab ka tema värske väljanägemise jaoks korraliku hooldust. Tavaliselt on ostetava mööbli nahkapind eelnevalt töödeldud mustuse-, niiskuse- ja rasvakindlaks. Ehtsa naha puhul võid märgata iluvigu, need on täiesti loomulikud  looduslikud iluvead (väiksed armid, putukahammustused, hõõrdunud kohad ja muud jäljed). See aga ei vähenda naha vastupidavust.

Kuidas hooldada pärisnahast mööblit?

Kuna tegemist on ehtsast nahast mööbliga peaks nahkmööbel olema paigutatud vähemalt 30 cm kaugusele küttekehadest. Kui nahkmööbel seisab pikemat aega radiaatori lähedal või mõne muu küttekolde lähedal, kipub naha pind kuivama, mõranema ja võib ajaga muutuda isegi kõvaks.

Naha niisutamiseks võid küsida mööblipoest vastavat mööblikaitse vahendit, soeta endale see juba siis kui ostad mööbli. Nahkmööblit ei tohi paigutada ka otsese päiksevalguse kätte, kuna naha värvus võib seetõttu aja jooksul tuhmuda. Kindlasti küsi poemüüjalt mööbli suhtes nõu, kui tundlik on näiteks diivanikatte nahk, sest naha liike on erinevaid ja naha tundlikus erinevate mõjude suhtes on samuti erinev.

Nahkdiivan pole lemmikutele, nende teravad küüned võivad nahapinda kriimustada. Kas teadsid, et lemmiklooma süljel ja muudel eritistel on nahka söövitav toime?

Ka arstirohte võtva inimese higi võib nahka söövitada.
Ära kasuta diivanil ühtegi vahendit, mis pole mõeldud nahast diivanile, sest need tooted võivad söövitada naha pinda! Pühi nahkmööblilt tolmu nagu muu mööbli pealt. Niisuta pehmet lappi kergelt spetsiaalse nahapuhastusvahendiga ja pühi tolmu kord nädalas. Võid kasutada ka tolmuimeja komplekti kuuluvat pehmet harja. Nahkmööblit tuleks puhasta üleni vähemalt 2-4 korda aastas spetsiaalse hapuhastusvahendiga vältimaks mustuse, rasva ja higi ladestumist.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Stiil: Gabriella Fabien, Fotograaf: Anders Bergstedt, Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.