Toakask (Hibisk), kaunis põhjamaa interjööriga elutoas

Toakask (Hibisk), kaunis põhjamaa interjööriga elutoas

Elutuba koos avatud köögiga on selles interjööris kujundatud mitte pelgalt kui eluruum, vaid kui harmooniline ja sisemine sotsiaalne ruum, mis kutsub külastajaid endasse sulanduma ja tundma end tervikliku osa osana. Astudes sellesse ruumi, tunned kohe, et siinne atmosfäär on loodud just selleks, et luua hubane, aga samas avar ja selge keskkond, kus iga element on hoolikalt läbi mõeldud, et rõhutada avaruse ja valgustuse tunnet.

Suurte akende kaudu voolab sisse rohkelt loomulikku valgust, mis täidab elutoa sooja ja kutsuva sära. Rõdu kaudu tulev valgus ulatub kaugele, luues tervikliku seose sise- ja välisruumi vahel. Elutoa lagi on silmatorkavaks omaduseks kaunistatud peegelvõlvidega, mis mängivad valguse ja varjude mängu, andes ruumile ainulaadse ja elegantse välimuse. Need võlvid mitte ainult ei kaunista ruumi visuaalselt, vaid suurendavad ka valguse peegelduse kaudu ruumi avarust.

Valitud seinatooniks on antud elutuppa särav valge, mis loob puhta ja rahuliku tausta, millele on sobitatud mahedad looduslikud ja õrnad pastelsed toonid. Valged seinad, koos kogu puitpõranda valge värvimisega, suurendavad ruumi tunnetust, luues mulje avarusest ja valgusküllasusest. Selline valge värvilahendus toob esile iga detaili, mis lisab ruumile iseloomu ja harmooniat.

Sisustusdetailide valik on suunatud minimalistlikkusele, kus igal esemeil on oma koht ja funktsioon. Mööbliesemed on hoolikalt valitud nii tumedamate kui heledamate toonide vahel, et luua kontraste, mis esitlevad end valge taustal eriliselt kaunilt. Tumedam mööbel, nagu näiteks diivanid või toolid, annavad ruumile sügavuse ja sooja tonaalsuse, samas kui heledamad mööbliesemed toovad esile ruumi kerguse ja õhulisuse.

Ruumilise tasakaalu saavutamiseks on põrandale paigutatud halli ja musta tooniga sik-sak mustriga vaip, mis mitte ainult ei täienda mööblit, vaid toimib ka ruumi visuaalse ühendajana. Vaip lisab toale tekstuuri ja soojust, samas kui selle mustri mänguline iseloom toob esile interjööri mitmekesise iseloomu.

Aktsendiks on elutoas kaunis roheliste lehtedega toakask (Hibisk), mis on paigutatud diivani kõrvale. See elav roheline element mitte ainult ei rikasta ruumi värvilist paletti, vaid toob esile elutuba looduslähedase ja värske nüansi, luues meeldiva visuaalse kontrasti ja lisades tunde, et ruum on elujõuline ja täis elu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.