Retsept | Tatrajahust gluteenivabad piparkoogid ehk Kai piparkoogid

Jõulud terrassil
Koostis:

200 g Pajumäe talu mahevõid
2 dl tumedat roosiirupit (kasutasin SEDA DanSukkeri suhkruroosiirupit)
2 sl piparkoogimaitseainet
2 muna
400 g Tõrvaaugu mahetalu toortatrajahu
100 g mandlijahu
2 sl toorkakaod
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
 
Valmistamine:

Retsept on iseenesest lihtne ja valmistuskäik sarnane täiesti klassikaliste piparkookide valmistamisega. Kuna tatrajahus on kleepvalku nisujahuga võrreldes vähem, siis ei kannata neid piparkooke väga õhukeseks rullida. Küll hoiab tainas aga ilusti vormi ja väljalõigatud kujundid jäävad ilusad ja hästi käsitletavad. Töö käigus muutsin veidi ka retsepti. Mett ei raatsinud tainasse panna, kuna pärast kuumtöötlemist ei jää mee kasulikest omadustest midagi alles. Selle asemel kasutasin roosiirupit. Tatrajahu oli pärit Tõrvaaugu mahetalust ja või Pajumäe talust. Mõlemad igati kodumaised ja mahedad tooted.

Kogus: ca 800 g

Sulata kastrulis või koos siirupiga. Lisa sinna ka piparkoogimaitseaine ja sega juurde munad. Sega jahud küpsetuspulbri ja soolaga. Ühenda omavahel jahusegu ja või-siirupisegu. Sega tainas ühtlaseks, vormi palliks, tõsta majapidamiskilesse ja aseta paariks tunniks külmkappi. Rulli tainas jahusel pinnal lahti, lõika meelepärased kujundid ja tõsta siis need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180–200 kraadi juures ca10 minutit, kuni piparkoogid on küpsed, kuid mitte pruunistunud.

Tekst/kujundus: talutoit.ee | Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Jaga artiklit

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -

Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust

Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -