Retsept | Traditsiooniline Rootsi jõulusink ehk julskinka

Jõulud terrassil

Jõulusingi valmistamine Rootsis on pärit nende vanadest rahvakommetest, mille traditsiooni ka tänapäeval jätkatakse. Seetõttu tehakse jõulude ajal Rootsis jõulusinki enamus rootsi peredes.  Tänapäeval valmistavad nad seda ülilihtsalt. Poest ostetakse juba eelnevalt valmis küpsetatud sink, mida kodus glasuuritakse sinepi, muna ja saiapuruga.

Koostis:
1 juba valmis küpsetatud soolasink (2-3 kg)
1 muna
2 sl sinepit
1 dl saiapuru

Valmistamine:
Eemalda võrk ning aseta sink ahjuvormi. Seejärel sega kokku muna ja sinep segu ning määri see pintsliga singile. Järgmiseks raputa peale saiapuru ja pane sink ahju küpsema. Küpseta u 15 min, 225 kraadi juures, et sink võtaks ilusa värvi. Kui sink on valmis võta see välja jahtuma, kata fooliumiga (hea kui on võimalus panna sink jahedamasse ruumi jahtuma).
Idee on selles, et mahlad jääks ilusti singi sisse ja sink jääks niiske ja maitsev. Sink säilib kauem, kui hoida seda kogu aeg fooliumiga kaetult külmas. Serveerimiseks lõika vajalik kogus ning hoia sinki toatemperatuuril võimalikult lühikest aega.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.