Jõulukuusk seinale - 6 vahvat ideed

Jõulud terrassil
Jõulud lähenevad ja südames kasvab ootus, kuid mis teha, kui kodus või kontoris napib ruumi traditsioonilise jõulukuuse jaoks? Lahendus on lihtne ja loominguline: seinakuusk! Seinale loodud jõulukuusk toob kindlasti jõulumeeleolu igasse ruumi, pakkudes samas ainulaadset ja stiilset alternatiivi tavapärasele kuusele. Siin on kuus vahvat ideed, kuidas luua oma isikupärane seinakuusk.

1. Kuuseoksad ja jõulutuled
Klassikalise hõngu saab luua, kinnitades seinale kuuseoksi, millele lisad jõulutuled. Kasuta tugevat teipi või väikseid naelu, et oksad kindlalt paika saada. Sättides oksad kuusekujuliselt, tekib maagiline efekt, eriti kui lisad vahele mõned säravad jõulutuled.

2. Kleeplint ja teip
Minimalistlik ja modernne seinakuusk valmib hõlpsasti kleeplindi või värvilise teibi abil. Kleeplindi abil saad seinale luua kuuse kuju, mida võib täiendada väikeste jõulutähtede, kleepuvate tähekeste või muude kaunistustega. Tulemus on lihtne, ent efektne.

3. Puuoksad ja puidust plaadid
Rustikaalse ja maalähedase seinakuuse saab kokku panna puuokste ja puidust plaatide abil. Kinnita erineva pikkusega oksad või puidust ribad seinale kuusekujuliselt. Kaunista neid jõuluehete, väikeste tulede või isegi käsitsi valmistatud ornamentidega.

4. Jõuluehted ja kommid
Kui armastad värve ja sära, loo seinakuusk jõuluehete ja kommidega. Alusta kuju määratlemiseks lihtsa traadiraami või nööri abil ja riputa sellele erineva suuruse ja kujuga jõuluehted. Lisa mõned maiustused, nagu kommid ja piparkoogid, et kuusk oleks tõeliselt pidulik.

5. Tekstiil ja paber
Kanga- ja paberijääkidest saab samuti valmistada kauni seinakuuse. Lõika erineva suurusega kolmnurgad või muud kujundid ning kinnita need seinale kuusekujuliselt. Võid kasutada vilti, kangaid, värvilist paberit või isegi ajalehti. Tulemus on lõbus ja vaheldusrikas.

6. Piparkoogid ja küpsised
Maitsev ja samas dekoratiivne idee on luua seinakuusk piparkookidest ja küpsistest. Küpseta erineva suuruse ja kujuga piparkoogid ning kinnita need seinale spetsiaalse kleeplindi või väikeste konksudega. Kaunista küpsised glasuuriga, et lisada värvi ja särtsu.

Seinakuuse loomine on suurepärane viis tuua jõulude eriline sära koju või tööruumi, ilma et peaks muretsema suure kuuse mahutamise pärast. Olgu see minimalistlik või rikkalikult kaunistatud, iga seinakuusk on kordumatu ja kannab endas looja isikupära. Leia oma lemmik idee ja tee see teoks, tuues sellega jõulurõõmu ja -meeleolu igasse päeva.

Kauneid jõule ja loomingulist meisterdamist!

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.