Hubane, jõuluootuses maakodu

Hubane, jõuluootuses maakodu

Maakodu külalistemaja on hubane elamine, mis on mõeldud väikese pere rahulikuks puhkuseks. Maja sisenedes viib esik sind kohe sooja ja kodusesse atmosfääri. Vasakule jääb lastetuba, mis on kujundatud selliselt, et see sobib just nimelt noorematele pereliikmetele. Tuba on sisustatud armsalt ja lapsesõbralikult, pakkudes küllaldaselt ruumi mängimiseks ja puhata. Lastetoa seinad on heledates toonides, mis loovad avarust ja rahulikkust. Mööbel on minimalistlik, kuid funktsionaalne, sealhulgas väike voodi ja mugav laud õppimiseks või mängimiseks.

Paremal pool esikust avaneb valgusküllane elutuba, mis on kujundatud maitsekalt ja läbimõeldult. Elutoa põrandal laiutab kaunilt säilinud ja hoolikalt viimistletud puitpõrand, mis annab ruumile soojust ja autentset maakodu hõngu. Kõik ruumid on sisustatud nii, et tunneksid end mugavalt ja samas nautiksid ajaloolisi elemente, mis on oskuslikult põimitud kaasaegse mugavusega.

Elutoa südames asub kolmekohaline, tumepruunist nahast diivan, mis on ideaalne paik, kus kogu pere saab end mugavalt tunda ja õhtul lõõgastuda. Diivanile vastanduvad kaks prantsuse stiilis antiikset tugitooli, mille pehme beež kangas ja elegantsed jooned toovad esile ruumi rafineerituse. Diivani ja tugitoolide vahele on asetatud massiivne klaasiga laud, mille kohal võib leida elegantselt paigutatud dekoratsioone – näiteks vahuvein pudeliga ja kaks klaasi, mis kutsuvad õhtul pidama meeldejäävaid hetki koos lähedastega.

Sisustuse keskmes on ka suur, sinise tooniga sametist Ottoman, mille pehme tufted tekstuur lisab ruumile veelgi luksuslikku tunnet. Elutoas domineerivad detailid, mis on hoolikalt valitud, et luua terviklik ja tasakaalukas keskkond. Tumepruuni mööbli hulgas paistab silma eriti massiivne klaasidega puhvetkapp, mis on täidetud erinevate lauanõudega ja muudab igasuguse einestamise eriliseks. Kõik need elemendid moodustavad ruumi, mis on nii funktsionaalne kui ka visuaalselt köitev.

Ruumi nurgas asub vana ja hinnaline ümarahi, mis oma detailsete nikerdustega on tõeline kunstiteos ja soojuse allikas. Ümarahi kõrvale on paigutatud vanad raamitud fotod, mis jutustavad maja ajaloost ja annavad aimu pere traditsioonidest ja väärtustest. Need väikesed detailid loovad sideme mineviku ja oleviku vahel, andes igale külalisele aimu maja ajaloost ja selle tähendusest omanike jaoks. Kõik need elemendid on kujundatud selliselt, et loovad ruumi, kus igal detailil on oma koht ja eesmärk.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.