Helerohelise pärlmutter tooniga maakodu köök

Helerohelise pärlmutter tooniga maakodu köök

Maakodu köök on tõeliselt rahuliku ja sooja atmosfääriga, kus igal elemendil on oma roll mugavuse ja harmoonia loomisel. Seinad, mis on peamiselt värvitud helerohelise ja beeži tooniga, tekitavad rahustava meeleolu ning mõjuvad igati kutsuvalt. Heleroheline värv meenutab kevadist loodust ning loob värske tunde, samas kui beež lisab pehmust ja maandavat kodusoojust. See õrn värvikombinatsioon paneb kogu köögi särama, andes mulje avarast ja õhulisest ruumist, mis on samas hubane ja kodune.

Köögi sisustus järgib vana stiili, kuid on hoolikalt valmistatud kaasaegsete meetoditega. Vanaaja hõng on märgatav igas mööbliesemes, eriti sisseehitatud maast laeni köögikappides, mille beež toon sobitub ideaalselt köögi üleüldise rahuliku värvigammaga. Need kapid on küll uued, kuid annavad edasi ajatust ja klassikalist ilu, pakkudes praktilist ja esteetilist väärtust. Kappide käepidemed, mis võivad olla metallist või keraamilised, viitavad vanadele käsitöötraditsioonidele, andes ruumile iseloomu ja sügavust. Iga kapp on hoolikalt disainitud, et pakkuda piisavalt ruumi ja samal ajal täiustada köögi üldmuljet.

Mööbli osas ei jää märkamatuks täispuidust töötasapind, mille soe pruunikas toon loob kontrasti heledate seinte ja kappidega. See puit on tõenäoliselt hoolikalt viimistletud ja võib-olla isegi vanandatud, et anda köögile veelgi tugevam maalähedane ilme. Puitpõrand täiendab kogu atmosfääri, sobitudes harmooniliselt töötasapinna tooniga ning luues meeldivalt sooja ja naturaalse baasi kogu köögile. Puitpõrandal ei ole ainult praktiline roll, vaid see aitab ruumis ka loomulikkust esile tuua, sidudes kogu interjööri detailid ühtseks tervikuks.

Pehmele ja soojale põrandale on laotatud kaltsuvaibad, mis toovad juurde maalähedast ja traditsioonilist hõngu. Halli, valge ja punase triibuga vaibad lisavad põrandale tekstuuri ning pehmendavad kogu ruumi üldilmet. Need triibulised vaibad on tihedalt seotud Eesti maamajade ajaloolise stiiliga, pakkudes nii praktilist kaitset külma eest kui ka esteetilist naudingut.

Köögis on selgelt märgata, et keskne koht on vana söögilaud, mis on suur ja soliidne, tõenäoliselt valmistatud paksust, massiivsest puidust, mis on ajaga tumedamaks muutunud. Laud on kaetud vanaaegse laudlinaga, mille õrnad ja nostalgilised mustrid lisavad kogu köögi atmosfäärile tunde, et siin on alati ootamas midagi kodust ja sooja. See laudlina, võib-olla valge või heledates toonides, sobitub täiuslikult söögilaua roheliseks võõbatud toolidega, mis ümbritsevad lauda. Iga tool on oma iseloomuga, kuid kõik on ühtlasi maalähedased ja lihtsad, justkui oleksid nad aastate jooksul kogunenud erinevatest kohtadest ja nüüd leidnud oma koha selles kodus. Toolide roheline värv toob esile nende sideme köögi seinte helerohelise tooniga, luues harmoonilise värvipaleti, mis mõjub visuaalselt terviklikuna.

Köögi seintel on lisaks praktilisusele ka dekoratiivseid elemente, mis muudavad ruumi veelgi kodusemaks ja personaalsemaks. Ükski maakodu köök ei ole täielik ilma köögirätiku hoidjata, mis on strateegiliselt paigutatud, pakkudes nii silmailu kui ka mugavust igapäevaste toimingute juures. Selle kõrval asetseb vana taimeposter, mille värvid on võib-olla aja jooksul tuhmiks kulunud, kuid see kannab endas siiski võluvat nostalgilist hõngu. Taimeposter on justkui viide looduse ja inimeste vahelisele sügavale suhtele, mis on maakodudes alati olnud esikohal. Kogu kodusoojust ja hubasust tugevdavad veelgi kardinad, mis on heledad ja mustrilised. Need kardinad ei varja aknaid täielikult, vaid lasevad piisavalt valgust tuppa, tuues kaasa kaunid päikesekiired, mis muudavad iga ruutmeetri köögist elavaks ja säravaks. Kardinate mustrid võivad olla lillelised või geomeetrilised, tuues kaasa teatud mängulisust ja lihtsat rõõmu, mida selline ruum kiirgab. Köögis olevad aknalauad on muudetud tõeliselt pilkupüüdvaks tänu seal kasvavatele pelargoonidele. Need lopsakad, erksate õitega taimed naudivad igat valgust, mida päike nende suunas saadab. Pelargoonide punased või roosakad õied loovad tugeva kontrasti ruumi rahulikele toonidele, tuues kööki elavust ja värskust. Pelargoonide olemasolu köögis on justkui viide sellele, et siin majas on hoolt kantud nii ruumi kui ka eluslooduse eest. Iga päikesekiir, mis aknalauale langeb, lisab ruumile veelgi rohkem sära, rõhutades köögi üldist õdusa ja ajatut tunnetust.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.