Sauna eesruumi ideed võivad olla väga mitmekülgsed

Sauna eesruumi ideed võivad olla väga mitmekülgsed

Sauna eesruumi kujundamine pakub palju võimalusi ning sõltuvalt kogu elamise sisekujundusest saab valida erinevaid stiile ja lähenemisviise. Võimalused ulatuvad modernsest ja minimalistlikust disainist, kus domineerivad puhtad jooned ja neutraalsed värvid, kuni maalähedaste ja soojade lahendusteni, kus keskendutakse looduslähedastele materjalidele ja hubasele atmosfäärile. Iga eesruum peaks olema hoolikalt läbimõeldud, et see harmoneeruks nii saunaga kui ka ülejäänud eluruumidega, pakkudes samas mõnusat ja lõõgastavat keskkonda.

Sauna sisekujunduses mängivad suurt rolli pisidetailid, mille abil saab luua ruumi, mis on nii funktsionaalne kui ka visuaalselt meeldiv. Eriti oluline on, et sauna kujundus tooks esile rahuliku ja stressivaba õhkkonna, mis on vajalik täielikuks lõõgastumiseks. Väikesed detailid, nagu kvaliteetsed rätikud, saunatekid või -hommikumantlid, võivad muuta saunakogemuse veelgi meeldivamaks. Samuti saab kasutada looduslikke materjale nagu puit ja kivi, et rõhutada sauna traditsioonilist ja maalähedast olemust.

Saun ise on koht, kus inimene saab lõdvestuda ja igapäevaelu stressist vabaneda, kuid sageli unustatakse, kui oluline on ka sauna eesruum. Eesruum on tihti esimene koht, kus külalised kogevad sauna atmosfääri, ning seepärast peaks see olema sama hoolikalt kujundatud kui saun ise. Eesruumis peaks olema mugav koht, kus saab enne ja pärast sauna käimist rahulikult istuda ning vahel ka saunatamise ajal puhata. Selleks sobivad ideaalselt pehmed ja mugavad istumisalused, näiteks dekoratiivsed padjad või isegi madalad tumbad, mis lisavad ruumile soojust ja kodust õhkkonda.

Valgustuse valik on eesruumi kujundamisel samuti määrava tähtsusega. Soe ja hajutatud valgus loob lõõgastava atmosfääri, samas kui küünlad annavad ruumile intiimsust ja rahulikkust. Küünalde pehme valgus, kombineerituna sooja puidu ja pehmete tekstiilidega, võib muuta sauna eesruumi tõeliselt kutsuvaks ja lõõgastavaks kohaks.

Tekstiilid mängivad sauna eesruumis olulist rolli, kuna need lisavad ruumile pehmust ja hubasust. Näiteks lihtne, kuid efektne kaltsuvaip, mis võib olla tagasihoidlikus toonis või hoopis värviline, võib ruumi sisekujunduses olla silmapaistvaks elemendiks. Pehmed ja kohevad rätikud ning hommikumantlid mitte ainult ei paku praktilist funktsiooni, vaid lisavad ka visuaalset ja taktiilset meeldivust, muutes eesruumi veelgi mõnusamaks kohaks.

Lõõgastumiseks mõeldud puitpink või -pingid on veel üks oluline element, mis peaks olema iga sauna eesruumi osa. Heledast puidust pingid, mis sobituvad sauna üldise stiiliga, pakuvad külalistele mugavat ja praktilist istumiskohta, kus pärast saunahetke võib end mõnusalt sisse seada ja oma mõtetega olla. Pingid võivad olla kaunilt disainitud, tuues esile puidu loomuliku ilu ja lisades ruumile isikupära.

Sauna eesruum on koht, kus saab kogeda sauna lõõgastust kogu selle mitmekesisuses. Olgu see siis minimalistlik ja modernne või hubane ja traditsiooniline, on oluline, et eesruum oleks kujundatud nii, et see vastaks sauna üldisele atmosfäärile ja pakuks täiuslikku täiendust saunakogemusele. Selles ruumis viibimine peaks olema meeldiv ja lõõgastav, pakkudes samas võimalust nautida hetki rahus ja vaikuses, eemal igapäevaelust.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: etuovi.com, pinterest.com,

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.