Kuidas kujundada teismelise magamistuba?

Kuidas kujundada teismelise magamistuba?

Teismeliste magamistoa kujundamine on kui oskuslik tants kahe maailma vahel – ühtpidi tuleb arvestada nooruki kasvava individuaalsuse ja vajadusega eralduda, teispidi aga luua keskkond, kus nad tunnevad end mugavalt ja koduselt. Selles vanuses on noored tihti oma identiteedi otsinguil, seetõttu võib nende magamistoa kujundamine olla imeline võimalus nende isikupära ja huvide väljendamiseks.

Esimese asjana tasub arvestada, et teismelised on juba sarnased täiskasvanutele, kuid nende vajadused ja soovid võivad endiselt varieeruda sõltuvalt nende vanusest ja isiklikest huvidest. Noorte maitse ja stiil võivad olla väga erinevad – mõned võivad eelistada minimalistlikku ja modernset lähenemist, samas kui teised võivad olla kirglikud intensiivsete värvide ja eklektiliste aksessuaaride suhtes. Oluline on leida tasakaal, mis peegeldab nende isikupära, samas luues ruumi, kus nad tunnevad end lõdvestunult ja rahulikult.

Magamistoa kujundamine peaks olema kaasav protsess. Noored väljendavad sageli end oma riietuse kaudu, ja sarnane lähenemine võiks kehtida ka nende eluruumi kujundamisel. Kui nad saavad olla kaasatud toas toimuva kavandamisse, tunnevad nad end rohkem seotud ja rahulolevana. Seetõttu on väärtuslik kaasata teismeline disainiprotsessi – arutada koos, millised värvid ja detailid neile meeldivad, millised sisustuselemendid nende arvates toimivad ja kuidas nad sooviksid oma ruumi kasutada.

Inspireerivaks lähtepunktiks võiksid olla erinevad fotod ja ideed, mille abil mõista, mis stiilid ja elemendid nendele kõige rohkem meeldivad. Võib-olla on neil lemmikfilme, -harrastusi või -mudeleid, mis võiksid olla toas kajastatud. Sellised isiklikud detailid, nagu näiteks lemmikkunstiteosed, erksad värvid, erilised tekstuurid või huvitavad aksessuaarid, võivad tuua ruumi elujõudu ja originaalsust. Oluline on, et need elemendid sobituksid ühtsesse tervikusse, luues harmoonilise ja meeldiva keskkonna. Kokkuvõttes peaks teismelise magamistuba olema koht, kus nad tunnevad end vabalt väljendama oma isikupära ja leidma rahu. Tõeline edu saavutatakse siis, kui ruum peegeldab noore individuaalsust, samas kui ka terviklik ja funktsionaalne. Kuulates nende ideid ja soove ning pakkudes samas professionaalset nõu, saab luua keskkonna, kus teismeline tunneb end koduselt ja rahulolevalt.

Lõheroosas toonis teismeliste tuba, kuhu juurde kombineeritud nii heleroosat, valget, halli kui musta värvitooni. Viimase lihvi lisavad kuldsed detailid.

Siinses lastetoas on halli tooni põrandale valitud rombimustriga põrandavaip, mille tumedam toon ühildub toas leiduvatel mööblidetailidel- voodil, rotangist toolil, raamitud pildil. Hele toon vaibal tasakaalustab ülejäänud interjööris leiduvaid toone.

Hubane, valgete seintega boho-teemaline teismelise tuba, kus iga mööblidetail ja sisutuselemendid kujunduses suurepäraselt läbi mõeldud.

Efektsed muusikainstrumendid on antud toas justkui kirsiks tordil, mis ühilduvad voodipesu tekstiiliga.

Minimalistlik ja samas stiilne lahendus teismelise magamistuppa.

Läbiva valge tooniga teismeliste tuba, kus värve toodud ruumi nii läbi tekstiili kui üksikute mööblidetailide ja sisustuselementide.

Boho-teemaline, efektsete voodipesutekstiili ja sisustusdetailidega teismelise tuba.

Boho-teemaline teismelise tuba.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, kvarteretmakleri.se, alvhem.com, stadshem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.