Valgete elevantide ja halli taustaga tapeet, kõrge laega lastetoas

Valgete elevantide ja halli taustaga tapeet, kõrge laega lastetoas

Toa seinad ulatuvad kõrgele, justkui püüdes taeva poole, mis annab väikesele ruumile ootamatu avaruse. Vaatamata piiratud pindalale on igal detailil oma hoolikalt valitud koht ja eesmärk, justkui ruum ise suudaks hingata ja laieneda, pakkudes lapse kujutlusvõimele piiritut ruumi. Seinad on lahendatud oskuslikult ja maitsekalt, luues silmale meeldiva harmoonia. Alumine seinte osa, umbes meetri kõrguselt, on kaetud särava ja puhta valge värviga, mis peegeldab loomulikku valgust ning muudab ruumi veelgi helgemaks. See valgus justkui voogab üle seinte, õrnalt põrandale langedes, andes toale sooja ja kutsuva atmosfääri.

Valge värvi kohal on ruumi peamine visuaalne võlu – hallides ja valgetes toonides tapeet, mis on iga seina kaetud graatsiliste elevandimustritega. See õrn, ent mänguline mustrilahendus toob lapse maailma ellu rõõmsaid ja rahustavaid elemente. Iga mustri kumerus ja voolavus lisab toale liikumise tunnet, nagu need väiksed, vaevumärgatavad elevandid tantsiksid oma rahulikus rütmis seintel, pakkudes silmale midagi avastamiseks iga pilguheitmisega.

Seal, kus värvitud sein ja tapeet kohtuvad, on ruumi meisterlikkuse tipuks valge liist, mis jookseb seintel justkui piirjoon, eraldades erinevaid tekstuure ja toone, kuid samas ühendades neid harmooniliseks tervikuks. See detail ei ole ainult esteetiline, vaid ka funktsionaalne, andes ruumile puhast ja korrastatud viimistluse, mis rõhutab veelgi hoolikalt läbimõeldud disaini. Ruumi sisustuses mängivad olulist rolli must-valged fotod, mis on paigutatud täpselt õigele kõrgusele valgele seinaosale. Need fotod on justkui aknad teistesse maailmadesse, mida mustad raamid selgelt ja elegantselt piiritlevad. Nende lihtsus ja peenus peegeldab tapeedi graafilist keerukust, luues põneva kontrasti ja täiendades üldist ruumikujundust. Fotodel olevad stseenid, hoolikalt valitud ning mustvalgeks jäädvustatud, lisavad omaenese loo toale, andes lapsele ja külalistele midagi, mida vaadata ja mille üle mõtiskleda.

Ruumi üldiselt rahulik ja neutraalne toonipalett saab värviküllasust ja soojust läbi hästi valitud tekstiilide ning väheste, kuid hoolikalt valitud sisustusdetailide. Pehmed kangad, mille värvitoonid ulatuvad pastelsest roosast kuni sügavama sinepikollaseni, toovad sisse soojust ja rõõmu, ilma et nad liialt domineeriksid. Iga värvilaik on täpselt õiges kohas – olgu see mõnus padi, pehme tekk või aknale riputatud kardinad, kõik need annavad ruumile rohkem elu ja isikupära, säilitades samal ajal üldise harmoonia ja rahu.

Põrand, valgeks värvitud, loob puhta ja ajatu aluse kogu toa sisustusele. See ei konkureeri seinte või mööbliga, vaid pakub neutraalset tausta, mis laseb teistel elementidel särada. Sellel valgel põrandal asetseb väike kaltsuvaip, mille tekstuur ja värvid annavad ruumile hubasust ja soojust, justkui kutseks astuda paljajalu pehmele pinnale. Vaiba väiksem suurus jätab küllaldaselt vaba põrandaruumi, luues tunde avarusest ja võimaldades lastel ruumis vabalt liikuda ja mängida.

Mööbel on minimalistlik, kuid samas funktsionaalne ja stiilne. Tuba mahutab voodi, kummut ja kaks õhulist riiulit, mis on seinale kinnitatud. Need riiulid on pikemad, andes piisavalt ruumi raamatutele, mänguasjadele ja dekoratiivsetele esemetele, mis peegeldavad lapse isiksust ja huvisid. Mööbel ise ei ole ülekaalukas ega domineeriv – selle pigem tagasihoidlikud jooned ja värvid annavad ruumile õhulisust ja avarust. Voodi, kuigi lihtne, näib justkui hõljuks kerge ja rahulikuna, pakkudes magusat puhkepaika pärast pikka mängupäeva. Üheks erksaks aktsendiks ruumis on roheline tool, mis on asetatud ukse lähedale. Selle erksus annab ruumile värskuse ja elu, kontrasteerides rahulike toonidega seintel ja mööblil. See tool ei ole lihtsalt mööbliese, vaid midagi enamat – see on koht, kus laps võib istuda ja unistada, raamat käes, või lihtsalt veeta hetke vaikses rahus, olles samal ajal osa sellest harmoonilisest maailmast, mille iga detail on loodud tema jaoks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.