Koostis
4 keskmist kartulit
1kg lillkapsast
1 porgand
150 g sulatatud juustu
0,5 dl kohvikoort
1 sl võid
1 puljongikuubik
valget pipart
soola
suitsupeekonit
värsket tilli
Valmistamine
Lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning pane koos tükeldatud kartulitega keema (vesi peaks köögivilju vaevalt katma). Lisada puljongikuubikud ja lasta pehmeks keeda. Keemise lõpus lisada peenikese riiviga riivitud porgandid. Kui kartulid ja lillkapsad on täiesti pehmed, valada enamus veest ära (kaussi või kannu) ning püreestada saumikseriga pudruks. Lisada pudrule sulatatud juust, või ja kohvikoor ning nii palju allesjäänud puljongit, et segu omandaks paraja püreesupi paksuse. Lisada maitse järgi soola ning valget pipart ja püreestada kõik korralikult veelkord läbi.
Veebiajakiri Scandinavian HOME