Retsept | Prantsuse sidrunikook

Retsept | Prantsuse sidrunikook
Koostis:
jahu 300 ml
küpsetuspulber 1 tl
muna 4 tk
sidrun 3 tk
sool 1 näpuotsatäis
suhkur 75 ml
hapukoor 20% 75 ml
vahukoor 35% 6 spl
Või 82% 100 g

Valmistamine:
Valmista põhi. Sega kausis jahu, näpuotsatäis soola, küpsetuspulber ja 75 ml suhkrut. Seejärel sõtku sisse tükeldatud külm või ja viimasena lisa hapukoor. Sõtku ühtlaseks taignaks, suru 26 cm diameetriga küpsetusvormi, Tee kahvliga augud taigna põhja, küpseta 200C kraadi juures 10-12 minutit
Vispelda omavahel 150 ml sidruni mahl, riivitud sidruni koor ja 125 ml suhkrut. Suhkru kogus oleneb suuresti sidruni hapukusest. Hapumate sidrunite korral võib lisada juurde 50-75 ml suhkrut. Järgmisena vispelda sisse vahukoor ja munad. Vala kate küpsenud põhjale, küpseta ahjus 15-20 minutit 190C kraadi juures. Kook on valmis siis, kui keskelt võdiseb väga vähe. Lase jahtuda, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -