Retsept | Väikesed õunakoogid karamelliga

Retsept | Väikesed õunakoogid karamelliga

Koostis:

1 pakk kaeraküpsiseid
100 g võid
100 g suhkrut
2 muna
150 g toorjuustu
4 suuremat õuna
100 g pruuni suhkrut
250 ml 35% koort

Valmistamine:

Alustuseks võta küpsis ja purusta see väikesteks tükkideks, nii et tekiks ühtlane, peeneks jahvatatud mass. Seejärel lisa purustatud küpsistele pehme või ja suhkur, segades kõiki koostisosi hoolikalt, kuni moodustub ühtlane ja kergelt niiske segu. See segu peaks olema piisavalt siduv, et moodustada kerge tekstuuriga põhi, kuid samas piisavalt murenev, et koogi põhja tekstuur jääks meeldivalt krõbe. Oluline on jätta osa sellest segust kõrvale, kuna seda läheb hiljem vaja koogi pealiskihi jaoks. Kui segu on valmis, jaota see ühtlaselt muffini vormidesse, vajutades segu õrnalt vormi põhja, et see kindlalt paigal püsiks. Siinjuures on oluline mitte segu liiga tugevalt pressida, et küpsise põhi jääks küpsetamisel mõnusalt mure ja ei muutuks liiga tihkeks.

Järgmisena asu valmistama toorjuustu segu. Võta toorjuust ja sega see hoolikalt munaga, kuni tekib siidine ja ühtlane mass. Oluline on veenduda, et muna on korralikult toorjuustuga segunenud, et tagada koogi kreemjas ja kohev tekstuur. Vala saadud segu küpsisealusele, täites sellega iga muffini vormi peaaegu ääreni.

Järgmiseks haki õunad võimalikult peeneks, et need jaotuksid ühtlaselt iga muffini sisse. Õunatükid annavad koogile maheda ja kergelt hapuka maitse, mis tasakaalustab magusat küpsise- ja toorjuustukihti. Raputa hakitud õunad ettevaatlikult toorjuustukihile, veendudes, et need jaotuksid ühtlaselt kõigile vormidele.

Nüüd võta kõrvale pandud küpsisesegu ja puista see ühtlaselt igale koogile, moodustades maitsva ja krõbeda pealiskihi. Küpsisesegu murenev tekstuur koos karamellise kastmega annab koogile mõnusa kontrasti kreemja sisuga.

Järgmisena valmista karamellikaste. Selleks kuumuta koor koos pruuni suhkruga keskmisel kuumusel, kuni segu muutub paksuks ja siirupiseks. See karamelline kastmesegu annab koogile täidlase ja luksusliku maitse, mis seob kõik maitsed omavahel kokku. Kui karamell on valmis, vala see ettevaatlikult koogikeste peale, kattes need ühtlaselt.

Aseta koogikesed eelkuumutatud ahju temperatuuril 175 kraadi ning küpseta neid umbes 20 minutit. Selle ajaga peaksid koogikesed saavutama kuldse värvuse, küpsisekiht muutub krõbedaks ja karamelline pealiskate hakkab kergelt mullitama, andes märku, et koogikesed on valmis. Ahjust võttes lase koogikestel veidi jahtuda, et maitsed saaksid täielikult areneda ja koogid veidi taheneksid.

Lõpptulemuseks on rikkalikud ja mitmekihilised koogikesed, mille krõbe küpsisepõhi, kreemjas toorjuustutäidis, värske õunatükkide kiht ja karamelline pealiskate moodustavad täiusliku maitsekoosluse. Need koogikesed on nii isuäratavad kui ka maitsvad, pakkudes iga suutäiega uusi maitseelamusi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: cookingclassy.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.