Koostis:
3 väikest või 2 keskmist röstitud peeti
425g konserveeritud kikerherneid
2 küüslauguküünt, hakitud
1 sidruni mahl
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl peeneteralist soola
1/4 tassi tahini
oliiviõli
serveerimiseks leib & avokaado viilud
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemaldage värskelt peedilt rohelised lehed ja loputage iga peet põhjalikult veega. Mähi ettevalmistatud peedid alumiiniumfooliumist taskusse. Rösti 45 min – 1 tund olenevalt peedi suurusest. Eemaldage ahjust ja laske jahtuda – koorige peet, kui see on jahtunud, nahk peaks kohe maha libisema. Alguses tuleb kikerherned veest nõrutada. Nüüd lisage röstitud peet köögikombaini koos poole sidruni mahlaga ja segage kuni kõik on peeneks hakitud. Kui peet on hästi hakitud, lisage köögikombaini kikerherned, küüslauk, ülejäänud sidrunimahl, koriander, sool ja tahini ning segage veel, kuni kõik on hästi segunenud. Blenderda hummus täiesti ühtlaseks. Tõsta lusikaga hummus serveerimisnõusse, nirista peale veidi oliiviõli ja tõsta peale soovitud lisandid: värske koriander või petersell ja natuke värskelt jahvatatud koriandriseemneid
Serveeri leiva ja avokaado viiludega.
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust