Retsept | Porgandipannkoogid

Retsept | Porgandipannkoogid

Koostis:

3 suurt porgandit (riivitud)
2 muna
150 g jahu
250 ml piima
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 tl kaneeli (soovi korral)
50 g sulatatud võid (või õli praadimiseks)
Maitse järgi natuke vanillisuhkrut (soovi korral)
Serveeri koos meega, jogurti või hapukoorega

Valmistamine:

Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Võid kasutada ka köögikombaini, et protsessi kiirendada. Võta suur kauss ja sega omavahel munad, piim ja sulatatud või. Lisa riivitud porgandid ning sega hoolikalt läbi. Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber, sool, suhkur ja kaneel. Kui soovid, lisa vanillisuhkur. Seejärel lisa need kuivained vedelasse segu ja sega, kuni saad ühtlase taina. Vajadusel lisa natuke piima, et saada paraja paksusega taigen. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa veidi õli või võid. Vala tainast pannile väikeste kookide kujul. Küpseta mõlemalt poolt, kuni pannkoogid on kuldpruunid – tavaliselt 2-3 minutit kummaltki poolt. Porgandipannkooke saab serveerida mitut moodi – paku kõrvale mett, hapukoort, jogurtit või moosi.

Kui soovid magusamaid pannkooke, võid lisada rohkem suhkrut või kasutada veidi mett tainas. Kaneel lisab mõnusa soojuse, aga kui eelistad, võib kaneeli välja jätta või asendada muskaatpähkliga. Soovi korral lisa tainasse veidi riivitud ingverit, et anda pannkookidele vürtsikamat maitset. Need porgandipannkoogid sobivad hästi hommikusöögiks, lõunaks või isegi kergeks õhtusöögiks, pakkudes tervislikku ja maitsvat alternatiivi tavalistele pannkookidele.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: J.Gotta
Jaga artiklit

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -

Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust

Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -