Maitsekalt kujundatud elutuba

Maitseka kujundusega elutuba

Kõrgete, 3,4 meetri kõrguste lagede all laotub elutuba, mille igast nurgast õhkub ajastutruud elegantsi ja sajandivahetuse peenetundelisust. Seinad on kaetud kauni, rahustava halli tooniga, täpsemalt Alcro Paviljong 877, mis toob ruumi õdusa ja kaasaegse atmosfääri, säilitades samal ajal selle ajaloolise väärikuse. See elutuba, mis on läbi aegade oma iseloomu ja isikupära säilitanud, jutustab lugu maja algusaastatest, kui detailidele pöörati suurt tähelepanu ning arhitektuur oli kunst omaette.

Ruumis tervitavad sind originaalsed peegelvõlvid, mis kaunistavad lage ja loovad luksusliku tunde, viies mõtted ajas tagasi, mil selline käsitöö oli kõrgelt hinnatud. Lae keskmes troonib kaunis rosett, mis lisab ruumile omajagu kuninglikkust ja harmooniat. Kõrged, elegantsed põrandaliistud, mis raamivad tuba, kannavad endas ajastutruudust ja täiustavad elutoa ajaloolist sarmi. Eraldi väärib mainimist hoolikalt renoveeritud originaalne puitpõrand, mis pole mitte ainult pilkupüüdev, vaid ka praktiline, tuues koju soojust ja kodusust. Iga samm sellel põrandal meenutab möödunud aegu, mil kvaliteet ja ilu olid lahutamatud.

Elutoas avanevad suursugusena kaks kõrget ja avarat originaalakent, mille sügavad akna nišid lisavad ruumile sügavust ja ajaloolist iseloomu. Päevasel ajal valgub neist akendest sisse külluslik looduslik valgus, mis täidab kogu elutoa õrna valguse ja soojusega, muutes iga nurga veelgi avaramaks ja külalislahkemaks. Need aknad pole lihtsalt valguse allikad, vaid ka kunstiteosed omaette, mis raamivad vaateid ja toovad välismaailma ilu siseruumidesse.

Üks kunagine ukseava, mis viis elutuppa, on nüüdseks oskuslikult kinni ehitatud ja selle asemele on loodud praktiline ning stiilne avatud riiul. See riiul on ideaalne koht raamatutele, mis räägivad lugusid, ja kangematele napsudele, mis kutsuvad õdusatel õhtutel nautima.

Toa keskpunktis asetsevad kaks diivanit, mis on paigutatud vastamisi, luues tasakaalustatud ja kutsuva koosolemise ala. Nende vahel paiknevad kaks erinevat diivanilauda, mis lisavad ruumile omapära ja stiili. Kõiki neid mööblitükke ühendab suur hele põrandavaip, mis seob ruumi elemendid harmooniliseks tervikuks ja lisab soojust ning pehmust.

Üks elutoa seintest toimib aksentseinana, mis tõmbab tähelepanu oma rikkaliku detailidega. Seinakapp, mis on kinnitatud seina ja millel ilutseb tumedamas hallis toonis viimistlus, lisab ruumile praktilisust ja esteetilist naudingut. Selle kohal paiknevad erinevas suuruses raamitud fotod ja postrid, mis jutustavad lugusid ja pakuvad silmailu. Lisaks on seinas integreeritud ka küünlahoidjad, mis loovad õhtusel ajal ruumi pehme ja romantilise valguse.

Aksentseinale vastas asub suur teler, mis on mugavalt paigutatud, et pakkuda meelelahutust, ning selle kõrval kaks elegantselt avatavat ust, mis juhatavad teed söögituppa. Need uksed ei ole mitte ainult praktilised, vaid ka kaunid disainielemendid, mis ühendavad elutoa ja söögitoa ühtseks, voolavaks elamiskogemuseks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.