Kapp, vitriinkapp, kummut maakodu interjööris

Kapp, vitriinkapp, kummut maakodu interjööris

Maakodu sisustamisel on kappide valik väga oluline, kuna need mööbliesemed mängivad suurt rolli ruumi üldises atmosfääris ja praktilisuses. Õige kapi valimine sõltub kindlasti kogu maakodu interjöörist ja stiilist. Antiiksed või antiikse välimusega kapid on suurepärased valikud, kuna need lisavad ruumile ajatut elegantsi ja ajaloolist hõngu. Samuti on populaarsed kulutatud välimusega vintage-stiilis kapid, mis annavad ruumile maalähedase ja hubase tunde.

Enne kapi ostmist tuleks hoolikalt läbi mõelda, kuhu kapp paigutatakse. Selleks on oluline kaaluda, kui tihti hakatakse kapist asju välja võtma ja tagasi panema. Näiteks, kui kapp asetatakse kööki, kus seda kasutatakse igapäevaselt, peaks see olema kergesti ligipääsetav ja funktsionaalne. Elutoas või magamistoas asuv kapp, mida kasutatakse harvemini, võib olla rohkem dekoratiivne ja vähem praktiline.

Kapi soetamisel on oluline arvestada ka ruumi suurust ja kapi mõõtmeid. Väiksemas ruumis võib osutuda vajalikuks valida kitsam kapp või isegi nurgakapp, mis kasutab efektiivselt ära ruumi nurgad. Suuremates ruumides võib kaaluda suuremaid ja avaramaid kappe, mis lisavad ruumile grandioossust ja stiili. Talupoja stiilis kapid on sageli kitsamad ja kõrgemad, sobides hästi väiksematesse ruumidesse, kuid olles samas väga mahukad.

Vitriinkapid on veel üks suurepärane valik, eriti kui soovitakse eksponeerida erilisi esemeid või kollektsioone. Vitriinkappe leidub nii klaasustega kui ka avatud riiulitega, mis võimaldavad erinevatel viisidel esemeid näidata. Klaasustega vitriinkapid pakuvad kaitset tolmu eest ning annavad võimaluse imetleda esemeid ilma neid puudutamata. Avatud riiulitega vitriinkapid loovad avarama ja õhulisema mulje, olles samas väga praktilised igapäevaseks kasutamiseks.

Tänapäeval on võimalik leida palju huvitavaid ja unikaalseid kappe taaskasutusest. Vanakraamipoed, kirbuturud ja veebiplatvormid pakuvad laia valikut mööbliesemeid, mis võivad olla tõelisteks pärliteks sinu maakodu sisustamisel. Taaskasutusest leitud kapid annavad võimaluse lisada oma kodu interjööri isikupära ja ainulaadsust. Lisaks on taaskasutus keskkonnasõbralik valik, aidates vähendada jäätmeid ja säilitada ajalugu.

Kokkuvõttes on kapi valimine maakodu jaoks detailne ja läbimõeldud protsess. Tuleb arvestada kogu interjööri stiili, ruumi suurust, kapi funktsionaalsust ja isiklikke eelistusi. Antiiksed ja vintage-stiilis kapid lisavad ruumile iseloomu ja ajalugu, samas kui vitriinkapid pakuvad võimalusi eriliste esemete eksponeerimiseks. Taaskasutus annab võimaluse leida unikaalseid mööbliesemeid, mis sobivad ideaalselt sinu maakodu atmosfääri.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: artigianamente-blog.it, borastapeter.com, myscandinavianhome.com, homewithtwo.com, Peafoto: lansfast.se (by DIAKRIT)

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.