Tekstiiliga valamukapi ideed maakodu kööki

Imekaunis hingega kodu, kus on nii sajandivahetuse võlu kui autentsust

Kardinate kasutamine köögivalamu all ei ole sugugi ajaloo prügikasti paisatud lahendus, mida leiduks vaid maakodudes või vanema põlvkonna kodudes. Vastupidi, see on nutikas ja taskukohane viis, kuidas oma kööki isikupära ja kodusoojust tuua, ning see sobib imehästi ka linnaelamutesse, mitte ainult maamajadesse. Sellel lahendusel on sügav juurdumine maaelus, kus kodused ja lihtsad lahendused on alati hinnas olnud, kuid tänapäeva sisekujunduse maailmas on see muutunud tõeliseks trendiks, mida näeb üha rohkem ka kaasaegsetes linnakorterites.

Sellel ideel on palju praktilisi eeliseid. Kui vaadata möödunud aegade sisustustrende, siis oli köögivalamu all olev kapp sageli see koht, kus hoiustati köögitarvikuid, puhastusvahendeid või muid majapidamisvahendeid. Selle ala katmine kardina abil on mugav viis, kuidas peita silma alt need asjad, mida ei soovi pidevalt eksponeerida, kuid samal ajal säilitada neile hõlbus ligipääs. Eriti väikestes köökides, kus ruumi on piiratud, võib see olla ideaalne lahendus, sest kardinad on lihtne ja soodne moodus, kuidas anda köögile korrastatuma ja avarama mulje.

Kardinate stiilide ja kangaste valik on lai, mis tähendab, et igal perenaisel või peremehel on võimalik leida oma kodu jaoks sobiv lahendus, olgu sooviks siis maalähedane ja rustikaalne ilme või hoopis midagi modernsemat ja minimalistlikumat. Näiteks, kui eelistada naturaalseid kangaid, nagu linane või puuvill, siis saab luua väga õdusa ja hubase tunde, mis mõjub eriti hästi maamajades või neis kodudes, kus soovitakse rõhutada kodu soojuse ja lihtsuse tunnet. Samas, kui valida midagi kergemat ja läbipaistvamat, nagu voolav sifon või hele puuvill, siis võib saavutada õrna ja õhulise ilme, mis toob ruumi valgust ja avarust.

Oluline on mõelda ka sellele, kuidas kardinad paigaldada. Ehkki klassikaline viis oleks riputada need lihtsalt nööri peale, ei pruugi see alati olla kõige praktilisem või vastupidavam lahendus. Nöör võib kergesti venida, eriti kui kardinad on rasked või neid tihti liigutatakse. See võib lõppeda sellega, et nöör hakkab ajapikku välja venima või lausa katki minema. Selle vältimiseks on hea idee kasutada kardinapuud, mis on vastupidavam ja võimaldab kardinatel paremini oma vormi säilitada. Kardinapuud annavad ka üldmuljele rohkem viimistletud ja korralikuma välimuse, mis sobib hästi nii maalähedase kui ka kaasaegsema interjööriga.

Kardinate paigaldamine köögikapi alla ei ole lihtsalt dekoratiivne element, vaid ka praktiline. Lisaks sellele, et need peidavad ära kõik igapäevased esemed ja annavad köögile korrastatud välimuse, aitavad need ka ruumi isikupära kujundada. Läbi kardinate on võimalik tuua kööki värve ja tekstuure, mida muidu ei pruugi sinna kergesti lisada. Näiteks, kui ülejäänud köögisisustus on minimalistlik ja neutraalsetes toonides, võib värvikas või mustriline kardin olla ideaalne viis tuua interjööri veidi elavust ja mängulisust, ilma et see muutuks üleliia domineerivaks.

Kui mõelda praktilisuse ja esteetika peale, siis on kardinate kasutamine köögivalamu all ka ökonoomne lahendus. Uute köögikappide paigaldamine võib olla kulukas ja aeganõudev, kuid kardinate lisamine on palju odavam alternatiiv, mis annab samasuguse esteetilise efekti. Lisaks saab kardinaid hõlpsasti vahetada, mis tähendab, et köögi ilmet saab kiiresti ja väikese kulutusega uuendada vastavalt meeleolule või hooajale. Nii saab aastaaegade vaheldumisel vahetada välja kardinad, lisades talveks näiteks midagi soojemat ja tumedamat, ning suveks midagi kergemat ja heledamat.

Tänapäeval on sisekujunduse maailm avatum kui kunagi varem, kus reegleid ja norme on vähe ning kodusisustust iseloomustab pigem paindlikkus ja isikupära. See tähendab, et iga koduomanik saab vabalt eksperimenteerida erinevate lahendustega, ja köögivalamu aluse kapi katmine kardinatega on ideaalne näide sellest, kuidas kombineerida praktilisust ja ilu.

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.