Vahemeremaade stiilis maja

Imekaunis hingega kodu, kus on nii sajandivahetuse võlu kui autentsust

See majesteetlik vahemerestiilis krohvitud hoone, mille seinu kaunistavad tihedad ja rohelised metsviinapuu väädid, loob juba väljastpoolt vaadates erilise ja kutsuva atmosfääri. Metsviinapuu lopsakad lehed levivad seinte kohal nagu looduse enda dekoratsioon, tuues esile kogu maja looduslähedase ja rahuliku olemuse. Iga väät, mis püüab valgust ja liigub õrnalt tuule käes, lisab pehme ja maalähedase võlu kogu fassaadile. See on kodu, mis paistab silma oma lihtsuse ja samas luksusliku elegantsiga, meelitades külalisi lähemale juba esimesest pilgust.

Sisenedes maja peasissepääsust, avaneb otse elutuba, mis on kui tõeline vahemereline oaas. Elutoas on hoitud Vahemere kultuuride mitmekesisust ja stiili, mis on inspireeritud paljudest piirkondadest ja traditsioonidest, mida pererahvas on oma reiside käigus kogenud. Elutuba on kui ruumiline peegeldus mälestustest, mida on kogutud Kreeka saartelt, Hispaania kuldsetelt randadelt, Itaalia rahulikest küladest ja Maroko mägede salapärasest võlust. Kõik need paigad on jätnud jälje interjööri ja loonud ainulaadse koosluse, mis pakub lõputult detailiderohket ilu ja iseloomu.

Majas on tunda vahemerelisele stiilile omast erilisust, mida toovad esile krohvitud seinad, mille tekstuur loob õrna ja maalähedase atmosfääri. Seinad on kaunistatud peente puudutustega, mis viitavad Vahemere arhitektuurilistele traditsioonidele, samal ajal kui laes joonistuvad esile avatud puittalad, mis toovad esile maja autentse ja soojalt karge olemuse. Need puittalad lisavad ruumile ajatu tunde, andes edasi ajaloolist sügavust, mis on samaaegselt elegantne ja kodune. Mööbel on hoolikalt valitud, et tuua esile Vahemere piirkondade omapära — värvikad ja julged esemed, mis loovad kontrasti mahedamate toonidega.

Mööblidetailid on rikkalikud, kuid mitte üleliia, kõik on paigutatud nii, et iga ese leiab oma koha ja tähenduse. Lisaks sellele leidub sisekujunduses palju punutud korve ja tekstiile, mis lisavad ruumile käsitööna valminud esemete hubasust ja looduslähedust. Nende detailide kaudu tekib tunne, justkui astuksid otse Vahemere ääres asuvasse maalähedasse, kuid elegantsesse koju.

Majale on iseloomulikud suured aknad, mis asuvad hoone kõigis neljas suunas, võimaldades igas toas nautida rikkalikult looduslikku valgust. See valgus mängib ruumis erilist rolli, valgustades pehmelt krohvitud seinu ja lisades ruumile avarust ning selgust. Elutoas on mitu kaunist akent, millest igaüks toob ruumi soojust ja avarust. Eriti paistavad silma topeltklaasitud uksed, mis avanevad otse hoovi. Nendest ustest väljudes satutakse pergola alla, mis on suurepärane koht, et nautida õhtupäikese viimaseid kiiri ja korraldada rahulikke õhtusööke. Pergola on ideaalseks taustaks igasugustele pidusöökidele, pakkudes samas privaatsust ja mugavust. Teiste topeltustega klaasuste kaudu pääseb terrassile, mis pakub rahulikku nurgakest lõõgastumiseks. Terrassil ootab külastajaid mugav puhkenurk, mis on varustatud väikese väliahjuga, kus on võimalik valmistada lihtsaid, kuid maitsvaid roogasid, samas nautides õhtu jaheduse saabumist.

Köök asub elutoast veidi kõrgemal, kuhu viib paari astmega trepp. Köögiruumi sisustus on mahukas ja mõeldud nii kokkamiseks kui ka toidu nautimiseks. Köögis on suur tööpind, kus on mugav valmistada roogasid, mis on inspireeritud Vahemere maitsetest ja lõhnadest. Kõik, alates tööpindadest kuni kappide disainini, on hoolikalt läbimõeldud, et see vastaks vahemerelise kodu esteetikale ja funktsionaalsusele. Köögist avaneb vaade hoovile, mis lisab ruumi avarust ja valgust, pakkudes samas võimalust nautida vaateid, mis harmoneeruvad loodusliku ja koduse õhkkonnaga.

Köögist edasi liikudes leiab paar hubase ilmega magamistuba, mis jätkavad elutoa ja köögi stiililist joont. Iga magamistuba on kujundatud nii, et see pakuks rahu ja vaikust, olles samas osa suuremast tervikust. Magamistubade sisekujundus peegeldab sama vahemerelist elegantsi, mis on kombineeritud lihtsuse ja mugavusega.

Vahemere nime kandev disaini stiil sobib suurepäraselt kõigile, kes armastavad värvikaid kaunistusi, mis on oma ilu ja funktsiooniga võrdsetes osades.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod : Erakogu

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.