Vanade sisustuselementide taaskasutus tänapäeva lastetoas

Vanade sisustuselementide taaskasutus tänapäeva lastetoas

Kitsas ruum, mille aknast paistab õrnalt hallikalt toonitud päevavalgus, avab ukse lapsepõlve unistuste maailma, kus iga detail kannab endas mineviku soojust ja elegantsi. Tuba, mis võib oma tagasihoidlikkuses esmapilgul tunduda tavaline, on tegelikult täis ajatut ilu ja nutikalt valitud elemente, mis loovad kauni tasakaalu vanaaegse võlu ja tänapäevase praktilisuse vahel.

Seinte hallikas varjund peidab endas mitmeid ajaloolisi detaili, mis on hoolikalt restaureeritud ja igati oma koha leidnud. Iga mööbliese ja sisustusdetail on valitud ja paigutatud nii, et nad mitte ainult ei kaunista ruumi, vaid annavad sellele ka sooja, koduse atmosfääri. Mööblitükid, mida on kasutatud uuesti, räägivad oma lugusid, olles varem kuulunud kaugesse minevikku, kuid tänapäeval annavad need edasi vana aja hõngu ja jäävad silma meeldivalt oma ainulaadsuse ja elegantsiga.

Ruum on väikesele lapsele mõeldud, kuid on oskuslikult sisustatud nii, et iga element leiab oma koha. Väikese pindala piirangud on viinud nutikate lahendusteni, kus igal asjal on oma koht ja funktsioon. Näiteks on leidlikult üles seatud mõned lasteriided, mis on pandud kaunite puidust pärlite ja nööride abil lakke rippuma. See lahendus mitte ainult ei säästa väärtuslikku põrandapinda, vaid võimaldab ka kiiret ja mugavat ülevaadet järjest kasvava lapse vajadustest, muutes igapäevaelu lihtsamaks ja korralikumaks.

Ruumis on ka skandinaavia stiili mõjutusi, mida lisab vahva vimpel seinal. See element annab toale tänapäevase ilme, millel on samas peenelt mänguline puudutus. Erinevad pildiraamid, mis on täidetud maalide ja fotodega, annavad seinale kunstilise elu ja mitmekesistavad ruumi visuaalset kogemust. Peegel, kuigi pisike, lisab helkiva nüansi ja avab ruumi, andes sellele avaramuse tunde.

Toa üks armsamaid elemente on kindlasti vana voodi, mis on halliks värvitud ja millel on erilised omadused. See voodi kasvab lapsega koos – oma spetsiifiliste reguleeritavate osade abil saab seda pikemaks tõmmata, säilitades samas oma ajaloolise võlu ja mugavuse. Samuti väärib märkimist vana kiikhobu, mis, olles oma olemuselt klassikaline, on rõõmustanud mitmeid põlvkondi väikseid mudilasi. Selle kohalolek ruumis toob esile lapsepõlve mängulise ja sooja olemuse, andes kogu ruumile täiendava südamliku puudutuse. Tõepoolest, see tuba, olles väike ja kompaktne, on täis emotsioone ja mälestusi, mida igapäevased toimetused ja väiksed detailid pidevalt uuendavad ja elavdavad. Täpselt nagu lapsepõlv ise – lihtne, kuid erakordselt väärtuslik ja täis avastusi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.