Kaunite värvigammadega, suur, avar lastetuba

Kaunite värvigammadega, suur, avar lastetuba

Ruumi astudes tervitab sind pehme, heledate toonidega atmosfäär, mis on hoolikalt läbi mõeldud, et pakkuda väikelapsele mitte ainult mugavust, vaid ka esteetilist naudingut. Seinad on maalitud õrna, helerohelise värviga, mis mõjub värskelt ja rahustavalt, ent ei domineeri ülejäänud sisekujundust.

Sellele helgele taustale lisanduvad kaunilt kontrasteerivad kõrged valged põrandaliistud, mis annavad toale visuaalselt elegantsust ja avarust. Heleroheline seinavärv mõjub kergelt ja rõõmsalt, nagu kevadine tuuleõhk, samas kui valged liistud toovad välja ruumi täpsed jooned ning tagavad selge, puhta tunnetuse. Vaatamata seinavärvi kargusele ja õrnusele võib sisustuselementide ning tekstiilide toonide valik osutuda väljakutseks. Siiski on siin meisterlikult kombineeritud erinevad värvigammad, mille tulemusel on loodud harmooniline tervik. Ruumis kohtab oranži, valget, musta ja beeži, mis omavahel mängivad ja loovad sooja ning hubase õhkkonna. Silmapaistvaks detailiks on särtsakas smaragdroheline, mida võib leida puidust voodilt. See värv toob ruumi sügavust ja ühendab pehmed toonid millegi elava ja jõulisega.

Oranžid kardinad, mis ripuvad uhkelt voodinurga ees, annavad interjöörile sooja ja sügava varjundi, meenutades hilissügise päikeseloojanguid. Need kardinad ei ole lihtsalt praktiline osa, vaid toovad ruumi ka visuaalse keskpunkti, kutsudes rahulikule unele. Kardina ette tõmbamine loob privaatse, pehme pesa, mis on nagu soe varjupaik, kuhu saab peitu pugeda igapäevaelu askelduste eest. Põrandal laotub lai, beežikas vaip, mis katab ruumi keskosa, pakkudes mõnusat ja sooja tunnet jalgadele ning samal ajal ühendades ruumi erinevad elemendid ühtseks tervikuks. Sellel vaibal seisab valge mööblikomplekt – väike laud ja kaks tooli, mis on nagu ruumi südameks, pakkudes kohta mängimiseks, joonistamiseks ja esimeseks kirjutamiseks. Valge mööbel mõjub ajatu ja puhtana, pakkudes kontrasti ruumi soojadele toonidele, samas kui mööbli lihtsus ja funktsionaalsus on sobiv väikelapse maailma avastamiseks.

Päevasel ajal täidab ruumi kaunis valgus, mis voogab läbi kahe suure akna. Need aknad ei ole lihtsalt valgusallikad, vaid loovad ruumile avarust ja kutsuvad sisse looduse rahulikkuse. Sügavad aknanišid pakuvad täiendavaid võimalusi mängimiseks ja istumiseks, kus laps võib istuda ja vaadata välja, mõeldes oma mõtteid, või lihtsalt nautida päeva valgust. Aknalaudadele on asetatud mänguasjad ja raamatud, millest igaüks jutustab oma lugu, ning roheline taim lisab natuke elu ja värskust kogu ruumi olemusse. See taim pole lihtsalt dekoratiivne element, vaid elav ühendus looduse ja ruumi vahel, tuues sisse väikese killukese õues valitsevat rohelust.

Aknalaudade vastas asub sinepikollases toonis riiulisüsteem, mis on disainitud nii praktilisust kui ka esteetikat silmas pidades. Siin leidub ruumi kõikidele olulistele asjadele: lauamängud, raamatud ja muud esemed leiavad oma koha, kuid süsteemis on ka spetsiaalne nurgake kirjutamiseks ja õppimiseks. Kirjutuslaud on paigutatud just sinna, kus valgus langeb kõige paremini, pakkudes lapsele ideaalse koha loovuseks ja mõttetööks. Pika päeva lõpus saab laps siia tõmbuda, et joonistada, kirjutada või lahendada mõnda mõistatusmängu. Sama sinepikollane värv leiab kordust kõrval asuvas panipaigas, kus peituvad väiksemad mänguasjad ja muud olulised esemed. See on koht, kuhu laps saab panna kõik oma aarded, et need oleksid alati käepärast, kuid samas ka kenasti silma alt ära.

Panipaiga kõrval ripub riidenagi, mis pakub praktilist lahendust nii riiete kui ka kottide hoidmiseks. See väike, kuid oluline detail lisab ruumi funktsionaalsust ning aitab hoida korda, mis on väikelapse toas eriti vajalik. Kõik need elemendid koos loovad keskkonna, mis on mänguline, kuid samas hästi organiseeritud, pakkudes lapsele ruumi, kus ta saab vabalt olla, luua ja õppida.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.