Esik, kus kaunis 50-60-ndatest pärit mööbel efektselt esile tuleb

Esik, kus kaunis 50-60-ndatest pärit mööbel efektselt esile tuleb

Esik, mis viib ruumi sisenedes ajarännakule 50-60-ndatesse, on suurepärane näide ajastu mööbli ja kaasaegse stiili harmoonilisest kooslusest. Esimene, mis ruumis silma torkab, on valguse ja värvide peen mäng, mis loob sooja ja kutsuva atmosfääri. Vanad, valgeks värvitud põrandaliistud ning samas stiilis uksed on ajastutruud ja toovad ruumi ajaloolist sügavust. Nende veidi kulunud, ent hoolikalt värvitud pindadel võib märgata ajahamba jälgi, mis lisavad ruumile iseloomu ja elatud elu tunnet.

Seintel laiub sinakas-hall tapeet, mille mustriline tekstuur peegeldab eelmiste kümnendite rahulikku elegantsi. See ei domineeri ruumis, vaid loob pigem pehme tausta, mis aitab seal asetseval mööblil esile tõusta. Tapeedi ja vanade, valgeks värvitud elementide kooslus on sujuv, nagu kaunis harmoonia erinevate ajastute vahel, pakkudes külastajale meelelist rahu ja pehmust.

Põrand on kaetud heleda, hoolikalt lakitud puitpõrandaga, mis toob ruumi naturaalset soojust ja valgusmängu. Puitpõrand heidab loomulikult ruumi valgust vastu, muutes esiku avaramaks ja õhulisemaks. Iga samm sellele siledale pinnale on justkui kutse minevikku, samas aga pakub see praktilist ja vastupidavat lahendust tänapäevaseks eluks.

Ruumis domineerib kaunis 50-60-ndate mööbel, mis on hoolikalt valitud, et säilitada ajastutruud stiili ja väärikust. Keskseks elemendiks on legendaarne String riiulisüsteem, mis on oma minimalistliku ja funktsionaalse disaini tõttu hinnatud ka tänapäeval. Selle õhulisus ja modulaarne paigutus võimaldab sellel sulanduda ruumi peenelt, pakkudes samas piisavalt hoiustamisvõimalusi esikus vajalikele esemetele. Selle kõrval seisab sama ajastu stiilist kantud efektne retro kummut, mille lakitud pind peegeldab ruumi valgust, samas kui selle sees on piisavalt ruumi, et hoida kõike vajalikku käepärast ja korras.

Mööblit täiendab maitsekalt valitud retro peegel, mille raam ja vorm viivad mõtted ajastule, mil käsitöö ja detailid olid kõrgelt hinnatud. Peegel asub kummuti kohal, luues visuaalse keskme, mis tõmbab ruumi kokku ning toob selgust ja avarust. Retro mööbli hulka on lisatud üksik antiikne pink, millele on leitud täiuslik koht peegli all. Pingi vanaaegne võlu toob sisse mõnusalt rustikaalse aktsendi, mis vastandub õrnalt teiste mööbliesemete elegantsele lihtsusele.

Esiku praktilisust suurendab eraldi ukse taga peituv väike, ent funktsionaalne panipaik, kus mugav hoida välisriideid ja jalatseid. See ruum on justkui peidetud aare, mis lisab esikule organiseeritud ja korrastatud ilme, võimaldades esiku avaral olemusel jääda esiplaanile.

Esiku keskpunktiks on kaunis, naturaalsetes valgetes toonides puuvillane põrandavaip, mis lisab ruumile tekstuuri ja soojust. Koos lakitud puitpõrandaga loob see maheda ja hubase atmosfääri, mis kutsub astuma samm edasi ja kogema kogu kodu külalislahkust. Vaiba pehme pind tasakaalustab ruumis valitsevaid puidust ja metallist materjale, lisades pehmust ja kutsudes mugavusele.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.