Lummava esikuga korter

Lummava esikuga korter

Sisenedes sellesse põhjamaade stiilis kujundatud esikusse, valdab kohe tunne, et ruum tervitab sind õrna, kuid läbimõeldud soojusega. Valitud materjalid ja värvitoonid loovad harmoonilise ja tasakaalustatud keskkonna, kus iga detail teenib oma eesmärki, andes samas kogu ruumile terviklikkuse ja puhta esteetilise elamuse.

Esik on hele ja avar, põhitooniks valitud õrnalt kreemikas valge, mis toob ruumi palju valgust ja muudab selle visuaalselt avaramaks. Seinad on kaetud peene, mattviimistlusega, mis aitab valgusel ühtlaselt ruumis levida, andes sellele helkiva, kuid mitte üleliia läikiva ilme. Valge toon loob ka suurepärase tausta esiku ülejäänud sisustusele, pakkudes rahulikku fooni igale dekoratiivelemendile, mis seal esile tõuseb.

Põrandal laiub hele männipuidust laudis, mis on kaetud valge peitsi ja mattlakiga, andes sellele loomuliku, ent hoolikalt viimistletud välimuse. Puidu tekstuur on käega katsudes soe ja naturaalselt pehme, mis loob kontrasti valgete seinte ja teiste heledate elementidega. Põrandal olevad pehmed toonid loovad ruumile justkui pehme maapinna, kuhu on hea astuda, andes igale sisenejale tunde, nagu siseneks ta rahu ja harmoonia oaasisse.

Dekoratiivesemed ja praktilised aksessuaarid lisavad ruumile elu ja karakterit. Seintele paigutatud erinevas suuruses puidust riidenagid toovad sisse loodusliku elemendi, andes võimaluse kombineerida esemeid ja tekstuure vastavalt hooajale ja meeleolule. Nagid, kuigi lihtsad ja funktsionaalsed, on samas ka kunstipärased, meenutades põhjamaade minimalistlikku esteetikat, kus lihtsuses peitub ilu. Valged riputuskonksud, millele saab asetada igapäevaseid riideesemeid, sulanduvad seintega ühte, jättes mulje, et nad on justkui ruumi loomulik osa, mitte lisand.

Esikusse on nutikalt paigutatud ka õhuline, valge värvi String riiulisüsteem, mis toimib mitmeotstarbelise lahendusena igapäevaste jalanõude ja väiksemate aksessuaaride hoiustamiseks. Riiulisüsteem ei ole pelgalt praktiline, vaid ka visuaalselt meeldiv, kuna selle kerged ja õhulised jooned ei muuda ruumi raskeks ega koormatuks. Seda täiendavad omakorda kaunid väikesed esemed – võib-olla mõni maitsekas korv või lillepott, mis lisavad esikule isikupära ja soojust, muutes selle veelgi kutsuvamaks.

Suur vana talukapp, mis on hoolikalt valgeks värvitud, toob ruumi nostalgilise puudutuse. See kapp, millel on aastakümnete ajalugu ja mille detailid räägivad lugusid eelmistest elanikest, on oma kohal väärikas, pakkudes avarat hoiustamisruumi hooajaliste riiete ja jalatsite jaoks. Kapi massiivsus on tasakaalus ruumi kerge üldilmega, andes sellele just õige annuse kontrasti ja sügavust.

Esiku põhitooniks on küll valge, kuid tasakaalu ja mitmekesisuse saavutamiseks on sinna lisatud tumedamaid dekoratiivseid elemente. Näiteks puidust riidenagid ja pehmed nahktooted – mütsid ja kotid – loovad meeldiva kontrasti valgete seinte ja heledate elementidega, samal ajal lisades ruumile tekstuurilist sügavust. Nende tumedamate detailide kõrval tulevad hästi esile ka erinevad riideesemed ja jalatsid, mis omakorda annavad esikule isikliku ja koduse hõngu.

Kogu see põhjamaine esik on loodud detailidele mõeldes – alates praktilistest nagidest ja riiulisüsteemidest kuni esteetiliste aktsentideni, mis lisavad ruumile elu ja soojust. Valguse ja varju mängud, heledad ja tumedamad toonid, looduslikud materjalid ja minimalistlikud kujunduselemendid töötavad harmoonias, et luua ruum, mis ei ole mitte ainult funktsionaalne, vaid ka emotsionaalselt meeldiv ja visuaalselt kaunis.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.