Kas oranž esik meeldiks Sulle?

Kas oranž esik meeldiks Sulle?

Esiku atmosfäär on tihti mõistetud kui kitsa, tihedalt ja ilma piisava loomuliku valguseta ruumi väljendus, mis seab ette mitmed väljakutsed. Eriline mure seisneb selles, et sellised ruumid, kus akende puudumise tõttu pole võimalik looduslikku päikesevalgust ära kasutada, vajavad pidevat kunstliku valgustuse allikat. Seetõttu tuleb igapäevaelus tegeleda ruumi valgustamisega, mis osutub kriitiliseks, et vältida tumedate nurkade ja varjude teket, mis võivad ruumi üldist atmosfääri kergesti muuta külmemaks ja ebaõdusamaks.

Kuna esiku olemuslikud omadused seavad meelerahu ja mugavuse prioriteediks, on oluline, et ruumi seinad peegeldaksid soojust ja hubasust. Üks efektiivne viis, kuidas seda saavutada, on seinte värvimine soojades toonides, mis toovad ruumi elu ja soojust isegi kunstlikku valgustust arvestades. Näiteks soe oranž värvitoon, mis täidab ruumi sooja kuma, võib olla täpselt see, mis on vajalik, et saavutada soovitud hubane ja kutsuv atmosfäär. Selle värvi kasutamine esiku seintel, olgu need siis üksikutel seintest efektseina vormis või kogu esiku seintes, loob visuaalse harmoonia ja tasakaalu, muutes ruumi avaramaks ja meeldivamaks.

Esiku seinte kaunistamine sooja oranži tooniga, nagu siin antud näites, võib olla väga mõjuv. Tervikuna, kui kõik seinad on kaetud sooja oranži värvitooniga, annab see ruumile ühtse ja harmoonilise ilme, mis sobib suurepäraselt kokku naturaalse puidust põrandaga. See värvitoon ei ole mitte ainult esteetiliselt meeldiv, vaid ka praktiline, kuna see peegeldab kunstlikku valgust soodsalt ja loob sooja, kutsuva keskkonna. Oranži tooni tasakaalustamiseks ja ruumi harmoonilisuse suurendamiseks on oluline lisada ka valgeid detaile, nagu uste valged raamid ja kõrged, valgeks värvitud põrandaliistud. Need valged elemendid pakuvad kontrasti ja aitavad ruumi visuaalselt avardada, andes sellele veelgi rohkem kerget ja õhulist ilmet.

Veelgi enam, seinavärvi täiustamiseks on kaunistatud erineva suurusega raamitud postritega, mis mitte ainult ei tõsta ruumi kunstilist väärtust, vaid aitavad ka luua kooskõla seina värvi ja põranda vahel. Need postrid pakuvad visuaalset mitmekesisust ja pakuvad külastajatele kunstielamust, mis täiendab esiku üldilmet ja aitab saavutada täiuslikku tervikut. Seega, kui kogu esiku kujundust vaadeldakse tervikuna, siis sooja oranži värvi, valgete detailide ja kunstiliste elementide kombinatsioon loob ruumi, kus kunstlik valgus ja sooja värvi koostoime loob erakordselt meeldiva ja hubase keskkonna.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.