Retsept | Täidetud munad

Retsept | Täidetud munad

Koostis:

6 keedetud muna
50 g toasooja võid
1-2 sl majoneesi
1-2 tl sinepit
soola
maitserohelist (kaunistamiseks)

Valmistamine:

Selle roa valmistamiseks alusta kuue keedetud muna hoolikast koorimisest. Kui kõik munad on kenasti kooritud, lõika need terava noaga täpselt pooleks. Tulemuseks peaksid olema võrdsed ja puhtad lõiked, et munad hiljem kaunilt välja näeksid. Kui kõik munad on lõigatud, eemalda igast poolikust munast õrnalt munakollane, püüdes mitte kahjustada valget osa. Pane munakollased eraldi kaussi, kus neid saab peeneks töödelda.

Järgmisena tuleks võtta 50 grammi toasooja võid. Või peaks olema pehme, et seda oleks lihtne segada ülejäänud koostisosadega. Kui või on parajalt pehme, lisa see munakollastele ja alusta nende kahe koostisosa segamist. Parima tulemuse saamiseks võib kasutada sõela või peenemat riivi, mille kaudu saab nii munakollased kui või suruda. See tagab, et mass jääb ühtlane ja ilma tükkideta, mis on oluline, et täidis oleks suus sulav ja kreemjas.

Kui või ja munakollased on ühtlaselt segunenud, on aeg lisada majonees. Siin sõltub kogus veidi isiklikest eelistustest – kui soovid kreemjamat ja pehmemat tekstuuri, lisa umbes 1-2 supilusikatäit majoneesi. Kui eelistad veidi kuivemat konsistentsi, võid piirduda ühe lusikaga. Lisaks majoneesile lisa ka sinep – selle koguse saad samuti varieerida, olenevalt kui vürtsikat maitset eelistad. Sinep lisab täidisele õrna teravuse, mis sobib suurepäraselt munade maheda maitse juurde.

Kui kõik koostisosad on kokku segatud, maitsesta segu soolaga. Siinkohal on oluline maitsta ja lisada soola just nii palju, et täidis saaks ideaalse tasakaalu – mitte liiga soolane, kuid samas mitte ka liiga mahe. Kui täidis on valmis, võid seda täitmiseks kasutada kaht erinevat meetodit. Võid segu asetada tordipritsi sisse, millega on võimalik täita munavalge poolikud kaunilt ja ühtlaselt, luues samal ajal ka visuaalselt esteetilise tulemuse. Alternatiivina võib kasutada tavalist lusikat, millega täidise munavalgete sisse tõsta. See on lihtsam ja kiirem meetod, kuid samuti tõhus. Lõpuks, kui kõik munavalged on täidisega täidetud, jääb vaid viimane samm – kaunistamine. Selleks sobivad erinevad maitserohelised, näiteks till, petersell või murulauk, mis lisavad roale värskust ja annavad silmale meeldiva rohelise aktsendi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Erakogu

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.