Retsept | Lihtne õunakook

Retsept | Lihtne õunakook

Õunakoogil on eriline koht paljude südametes – see meenutab kodusoojust ja armastusega valmistatud küpsetisi, mis toovad naeratuse näole igal ampsul. Meie tänane retsept viib sind rännakule tagasi lapsepõlve, vanaema kööki, kus õunakoogi ahjust tulev aroom täitis kogu maja ja kutsub kõiki laua ümber kogunema. See õunakook on ideaalne näide, kuidas lihtsad koostisosad ja armastus toidu valmistamise vastu suudavad luua midagi tõeliselt erilist. Kutsu pereliikmed ja sõbrad kokku ning loo koos nendega uusi, magusaid mälestusi, mida see kook kindlasti kaasa toob.

Koostis:
4 muna
50ml õli
300g jahu
150g suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
500g puhastatud õunu
Kaneeli


Valmistamine:
Lase end köögis loovusele valla ja valmista maitsev õunakook järgides alltoodud juhiseid. Alustuseks vahusta munad tugevaks ja kohevaks vahuks. Seejärel lisa munavahtu aeglaselt õli, pidevalt segades, et koostisosad omavahel hästi seguneksid.

Eraldi kausis sega omavahel kõik kuivained, sealhulgas jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa kuivained munavahu ja õli segule järk-järgult, samal ajal ettevaatlikult segades, et vältida tükke. Kui tainas on ühtlane ja sile, lisa sinna sisse tükeldatud õunad ning sega need ühtlaselt taigna sisse.

Vala valmis taignasegu küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile, levitades selle ühtlaselt laiali. Enne ahju panemist raputa taignale helde käega kaneeli ja suhkrusegu, mis annab koogile isuäratava ja krõbeda pealiskihi.

Küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 185 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni see on pealt kuldpruun ja seest küps. Kook on valmis, kui tiku või noaga kontrollides jääb tikk puhtaks.

Serveeri seda hõrku kooki kas soojalt või külmalt. Eriliselt nauditav on see koos vanillimaitselise valge jäätisega, mis täiustab koogi maitset ja muudab iga suutäie tõeliselt meeldejäävaks. Naudi oma kodus valmistatud õunakooki!

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: zoetenverleidelijk.blogspot.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.