Retsept | Hernesupp

Retsept | Hernesupp

Koostis:

1 1/2 klaasi kuivatatud herneid
1/2 klaasi kruupe
500 g kondita suitsuliha (nt suitsuribi või suitsukoot)
2 1/2 liitrit vett
1 sibul (võib terve keema panna ja hiljem tükeldada)
riivitud porgand
tükeldatud kartul
soola
maitsserohelist

Valmistamine:

Alusta herneste ettevalmistamisega, pannes need suuremasse kaussi ning valades peale jaheda vee. Herned peavad seisma vees umbes kuus tundi, et need pehmeneksid ja küpsemise käigus kiiremini keeksid. Kui kuus tundi on möödas ja herned on piisavalt vett imanud, kurna need läbi sõela, kuid jäta leovesi alles, kuna seda kasutatakse hiljem supi valmistamisel. Selleks hetkeks peaksid ka muud koostisosad olema valmis pandud.

Pane kurnatud herned koos leoveega suurde potti. Lisa sinna ka odrakruubid, mis annavad supile meeldiva tekstuuri ja täidavad seda veelgi, pakkudes rikkalikumat maitsekooslust. Lisaks hernestele ja kruupidele aseta potti ka liha. Sobivaks lihaks võib olla näiteks suitsuliha või mõni muu tummisem lihatükk, mis annab supile sügavama maitse. Kui kõik koostisosad on potis, aseta see pliidile ning lase suppil aeglaselt keema tõusta. Seejärel alanda kuumust ning lase supil haududa tasasel tulel, et kõik ained saaksid korralikult pehmeneda ja omavahel maitsed seguneksid.

Keetmise protsess võib võtta aega, kuna supp peaks valmima madalal kuumusel, mis tagab, et maitsed arenevad ühtlaselt ja toit saab õigesti küpseda. Keeda seni, kuni herned ja kruubid on saavutanud pehme ja meeldiva tekstuuri ning liha on nii pehme, et see hakkab kergesti tükkideks lagunema.

Kui kõik koostisosad on piisavalt pehmed ja supp on valmis saamas, tõsta liha ettevaatlikult potist välja. Lase sellel veidi jahtuda, et oleks lihtsam edasi töötada. Eemalda kondid, kui neid on, ning tükelda liha väikesteks suutäiteks, mis teevad supi söömisel iga lusikatäie mõnusalt liha- ja maitserikkaks. Pärast liha tükeldamist aseta see uuesti supi sisse. Sega supp hoolikalt läbi, et liha ja muud koostisosad oleksid ühtlaselt jaotunud. Maitsesta supp vastavalt soovile, lisades soola, pipart või muid meelepäraseid maitseaineid.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: myblueandwhitekitchen.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.