Retsept | Kihiline šokolaadiküpsis

Retsept | Kihiline šokolaadiküpsis

Kui oled tõeline šokolaadisõber ja hindad magusaid küpsiseid, mis pakatavad sügavast ja rikkalikust šokolaadimaitsest, siis kihiline šokolaadiküpsis on midagi, mida sa lihtsalt pead kogema. See küpsis on nagu unistus – iga hammustus toob esile uue maitsenüansi, kus õrnalt sulav šokolaadikiht kohtab krõbedat küpsisepõhja, luues täiusliku harmoonia.

Koostis:

Küpsisekihid:
500 g võid
500 g suhkrut
500 g nisujahu
8 muna

Vahele:
600 g veidi hapukat moosi

Šokolaadiglasuur:
350 g šokolaadi

Valmistamine:

Alusta sellega, et võtad toasooja või ja asud seda ettevaatlikult vahustama, kuni see muutub siidiseks ja pehmeks. See protsess nõuab kannatlikkust, et saavutada tõeliselt õhuline ja kreemjas konsistents, mis on oluline taina õige tekstuuri saavutamiseks. Kui või on korralikult vahustatud, pane see hetkeks kõrvale.

Seejärel võta munad ja suhkur, ning alusta nende vahustamist. Tee seda, kuni segu muutub kohevaks ja helendavaks massiks, millel on kerge ja õhuline tekstuur. See võtab aega, kuid just see kohevus annab küpsisepõhjale erilise õrnuse ja õhulisuse. Munasegu peaks olema peaaegu kahekordistunud ja selline, et selle pinnale jäävad kergeid jälgi.

Nüüd alusta munamassi ja või-jahu segu ühendamist. Lisa muna-suhkru segu väikeste osade kaupa, segades iga kord hoolikalt, et kõik koostisosad seguneksid ühtlaseks massiks. Jätka segamist, kuni saad vedelapoolse, sametise taina, mis on ühtlane ja ilma tükkideta.

Kui tainas on valmis, jaga see kolmeks võrdseks osaks. Võta küpsetuspaberid ja määri igale paberile üks osa tainast õhukese kihina. Püüa jaotada tainas ühtlaselt, et küpsisepõhjad küpseksid kõik ühesuguseks ja saaksid sama kuldse tooni.

Küpseta tainapõhjasid eelkuumutatud 200-kraadises ahjus, kuni need muutuvad kaunilt kuldseks. Jälgi hoolikalt, et need ei pruunistuks liialt, sest õrnalt kuldne toon annab aimu, et küpsisepõhjadel on saavutatud täiuslik küpsus ja krõbedus.

Kui kõik kolm küpsisepõhja on jahtunud, alusta nende ühendamist. Määri esimesele põhjale õhuke kiht meelepärast keedist, seejärel aseta peale teine põhi, määri ka sellele keedist ning lõpuks kata kolmas põhi. Pealmisele kihile kanna hoolikalt šokolaadiglasuur, mis annab magusale kihilisele küpsetisele viimase viimistluse ja kauni läike. Lase glasuuril tahkuda, et see kataks küpsetist ühtlaselt ja lisaks selle maitsele mõnusa šokolaadise nüansi.

Lõpuks on valmis elegantne ja maitsev kihiline kook, mille valmistamisel on pööratud tähelepanu igale detailile, et saavutada täiuslik maitse ja välimus.

Kihiline šokolaadiküpsis
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian HOME

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.