Retsept | Ahjukartulid krevettide ja tilliga

Retsept | Ahjukartulid krevettide ja tilliga

Koostis:

4 suuremat kartulit (hästi sobib sort Laura)
Meresoola
Võid 75g
Till, peeneks hakitud
Kooritud ja keedetud väikesed krevetid 175g
Majonees
Hapukoor 20%

Valmistamine:

Alusta oma toiduvalmistamise teekonda, kui pesed kartulid hoolikalt, et eemaldada nende pinnalt kõik mustuse jäljed ja maapinnale jäävad kihid. Kui kartulid on puhtad, vii need keevasse vette ja lase neil keeda, kuni nad muutuvad mõnusalt pehmeks. Kui soovi korral eelistad, saad neid küpsetada ka ahjus: puhasta kartulid, kuivata ja aseta ahjuplaadile. Küpsetades 200 kraadi juures umbes 40–50 minutit, täitub kodu sooja ja kutsuva lõhnaga.

Kui kartulid on valmis, lase neil jahtuda, et nende pehme sisu saaks sinuga mängida, kui hakkad neid ette valmistama. Samal ajal valmista krevetid: koori ja keeda need ettevaatlikult, seejärel lase neil jahtuda. Nende peened maitsed ja kerge soolane toon annavad toidule imelise elegantsi. Haki till peeneks, et tunda selle värskendavat aroomi ja maitse.

Külmadel kartulitel lõika ettevaatlikult keskelt pooleks, avades need nagu kingituse, mis paljastab maitsva üllatuse. Lisa igasse kartulipoolele väike tükk võid, mis sulab ja täidab kartuli õrna maitse. Maitsesta meresoolaga, et tõsta esile kartuli maitse täiuslikkus.

Kohtle krevetid ja tilli oma tähelepanuga: sega hapukoor ja majonees omavahel, luues kreemise ja maheda kastme, mis täidab kartulite poolid ühtlase ja pehme kattega. Kohtle iga kartulipoolele soojalt ja armastusega, kattes need krevetite ja tilliga, et iga suupiste tooks kaasa ühe hämmastava maitseelamuse.

Serveeri oma loodud kunstiteos väikese teelusikaga, andes võimaluse nautida iga suupistet täpselt ja meelerahuga. See lihtne, kuid samas rafineeritud roog on kui unistuste täitumine – iga amps toob kaasa sooja koduse meeleolu ja rahulolu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: www.ica.se/

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.