Retsept | Grillitud kana ananassiga

Retsept | Grillitud kana ananassiga

Koostis

3 suurt kanafileed
1/4 tl küüslaugupulbrit
1/4 tl Ingver, jahvatatud
2 paprika
1 ananass, terve, värske
1/4 tassi mett
1/3 tassi sojakastet
1 spl veiniäädikat

Valmistamine

Valmista ette unustamatu maitseelamus, segades kokku mitmekülgse marinaadi, mis ühendab endas nii magusa kui ka soolase maitset. Alusta sellest, et võtad suure segamiskausi ning lisad sinna korraliku lusikatäie mett, rikkalikku sojakastet, veiniäädikat, värskelt riivitud ingverit ja aroomikat küüslaugupulbrit. Sega kõik koostisosad hoolikalt ühtlaseks seguks, kuni saad lõhnava ja veetleva marinaadi.

Järgmiseks võta kanafilee ja lõika see ühtlasteks kuubikuteks. Need kuubikud peaksid olema piisavalt suured, et neid oleks mugav grillida, kuid samas piisavalt väikesed, et maitsed saaksid hästi imenduda. Pane kanafilee kuubikud marinaadi ja veendu, et kõik tükid oleksid korralikult kaetud. Kata kauss kinni ja aseta see külmkappi maitsestuma vähemalt 8-12 tunniks. Pikem marinaadis seismise aeg tagab, et kõik maitsed imenduvad sügavale kanasse, muutes selle uskumatult mahlaseks ja maitseküllaseks.

Kui kana on marinaadis seismise aja täis saanud, alusta lisandite ettevalmistamisega. Võta üks suur ja mahlane paprika ning lõika see ribadeks või kuubikuteks – olenevalt eelistusest. Järgmise komponendina lõika värske ja magus ananass sobivateks tükkideks. Ananassi ja paprika kooslus lisab grillitud kanale nii värskust kui ka maitserikkust.

Kuumuta grill temperatuurini umbes 300-325 kraadi. Kui grill on saavutanud õige temperatuuri, aseta kanafilee tükid, paprika ja ananass grillile. Grillimise ajal keeruta kanafilee tükke, et need küpseksid ühtlaselt ja saaksid igalt poolt ilusa kuldpruuni värvuse. Grillida tuleks neid mõlemalt küljelt umbes 5 minutit, kuid jälgi, et kana ei kuivaks ja jääks seest mahlane.

Lõpuks võta grillilt kuumad ja auravad kanafilee tükid ning serveeri koos värvilise paprika ja magusa ananassiga. See maitseküllane roog sobib suurepäraselt nii pereõhtusöögiks kui ka sõpradega grillipeole, pakkudes kõigile nauditavat maitseelamust, mis jääb kauaks meelde. Bon appétit!

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: tasty.co

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.