Diivanilaud elutoas, kuidas sobitada, millist valida?

Diivanilaud elutoas, kuidas sobitada, millist valida?

Diivanilaud mängib elutoa kujunduses olulist rolli, olles nii praktiline mööbliese kui ka visuaalne fookuspunkt. Selle õige valimine aitab täiendada ruumi üldist esteetikat ja luua harmoonilise atmosfääri. Diivanilaud ei ole pelgalt pind esemete paigutamiseks; see võib lisada ruumile iseloomu, rõhutada kodu sisekujunduslikku teemat ning samal ajal olla igapäevaelus funktsionaalne abiline.

Elutoa diivanilaua valikul tasub alati mõelda ruumi üldisele stiilile ja sellele, kuidas laud sulandub olemasolevate mööbliesemetega. Kui elutuba on minimalistlik, võiks laud olla kerge ja õhuline, vältides liigset dekoratiivsust. Samas võib luksuslikumas või klassikalisemas interjööris diivanilaud olla massiivsem, keerukate jalgadega või dekoratiivsete elementidega, mis rõhutavad ruumi külluslikkust. Hea idee on analüüsida kogu kodu üldist kujundust ning selle põhjal teha otsus, milline diivanilaud looks kõige sidusama üldmulje.

Diivanilaua praktilisus on veel üks oluline aspekt. Kui elutoas vajatakse rohkem hoiustamisruumi, võib laud olla varustatud täiendavate riiulite või sahtlitega, kuhu on mugav paigutada ajakirju, raamatuid, telekapulte või muid igapäevaselt kasutatavaid esemeid. Selline funktsionaalsus aitab hoida elutoa korras ja vähendab esemete kuhjumist nähtavale pinnale. Samuti võiks mõelda sellele, millist ruumilisust laud elutoas loob. Näiteks, kui elutuba on väiksem, siis võib valida kergema disainiga, õhuliste kitsenevate jalgadega diivanilaua, mis ei domineeri ruumis, vaid pigem lisab sellele kerget elegantsi.

Diivanilaudade valikus on tänapäeval mitmeid multifunktsionaalseid lahendusi. Näiteks on olemas lahtikäivad diivanilauad, mida saab vajadusel pikendada. Selline laud sobib suurepäraselt neile, kellel on sageli külalisi või kes soovivad igapäevaselt kasutada kompaktsemat lahendust, kuid vajaduse korral laua pindala suurendada. Sellised diivanilauad pakuvad paindlikkust ja sobivad ideaalselt kaasaegsesse kodusse, kus funktsionaalsus ja stiil on võrdselt tähtsad. Lõppude lõpuks on diivanilaud rohkem kui lihtsalt mööbliese. See on osa kodu sisustusest, mis võib kanda mitut rolli — olla nii dekoratiivne aktsent kui ka praktiline abiline, mis peegeldab koduomaniku isiklikku maitset ja elustiili.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.