Kaunis, valge interjööriga, romantiline elutuba

Kaunis, valge interjööriga, romantiline elutuba

Romantilise ja õdusa elutoa loomisel mängib olulist rolli kogu ruumi üldine atmosfäär, kusjuures peamine eesmärk on säilitada avatus ja kutsuvus. Selle saavutamiseks on oluline vältida liigset mööblit ja aksessuaare, mis võivad tekitada ruumis rahutust ja kitsikuse tunnet.

Elutoas peaks valitsema harmoonia ja rahu, mis kutsub lõõgastuma ning mõtetes rändama. Stiil, mida tihti romantilise õhkkonna loomiseks kasutatakse, on shabby chic. See stiil tugineb ajatule elegantsile, mille keskmes on esemed, mis näevad välja nagu ajas kulunud, olgu siis mööbel, vaasid või muud dekoratiivesemed. Vintage-tüüpi mööbel, mis näitab oma ajalugu ja kulumist, lisab ruumi iseloomu ning annab aimu möödunud aegade nostalgiast ja soojusest.

Värvidel on eriline võime mõjutada ruumi õhkkonda ja tunda saab nende kaudu väljendada kogu emotsionaalset spektrit. Romantilise elutoa puhul on heledad värvitoonid eelistatud, kuna need loovad rahuliku ja helge atmosfääri. Valge, mis on üks romantilise interjööri klassikalistest valikutest, töötab ideaalselt neutraalse taustana. Seda saab kombineerida pastellsete toonidega, mis lisavad ruumile õrnust ja pehmust. Võib valida ka mitu erinevat heledat tooni, näiteks kreemikas, helehall, kahvatu roosa või helebeež, mis koos harmoneeruvad ja täiendavad teineteist, luues kerge ja tasakaalustatud tunde. Selline kombinatsioon hoiab ruumi õhulise ja valgusküllasena, samal ajal kui valge värv pakub suurepärast fooni dekoratsioonidele, nagu näiteks kardinad, padjad või vaibad.

Tumedate värvide kasutamine võib tuua ruumi raskust ja muuta selle vähem hubaseks. Kui aga eesmärk on saavutada romantiline ja kerge õhustik, tuleks tumedaid toone pigem vältida, et mitte kaotada ruumi pehmust ja avarust. Kui värvivalik tekitab ebakindlust, on alati kindel valik jääda valge juurde. Valge ei ole mitte ainult neutraalne, vaid ka suurepärane viis esile tõsta muid detaile, nagu dekoratiivsed tekstiilid, kunstiteosed või looduslikud elemendid.

Mugav diivan on iga elutoa süda. Diivani valikul tuleks arvestada nii mugavuse kui ka stiiliga. Romantilises interjööris peaks diivan olema pehme, kutse istuda ja lõõgastuda, ent samas kooskõlas ülejäänud ruumiga. Pehmed katted, romantilised lillemustrid või neutraalsed toonid sobivad ideaalselt. Samuti on oluline jälgida, et diivan ei tunduks liiga tänapäevane ega külm, vaid oleks soe ja kutsub mõnulema. Vältida tuleks kindlasti kunstlikke ja külmi materjale, nagu plastik, mis ei sobitu romantilise interjööriga.

Valgustus mängib samuti suurt rolli romantilise atmosfääri loomisel. Laevalgustina sobivad hästi klassikalised lühtrid, mis lisavad ruumile elegantsi ja võlu. Need toovad esile ajatu ilu ja loovad samas pehme ja hajutatud valguse, mis sobib õhtuseks ajaks, kui soovitakse luua eriline õhkkond. Pehmed lambid, küünlad või väiksed tuled, mis valgustavad ruumi soojas ja sõbralikus toonis, täiendavad romantilist interjööri. Lisaks võib diivanilauale asetada keraamilisi vaase, milles on värsked lilleõied. Lilled, eriti roosid, tulbid või liiliad, annavad elutoale elu ja värvi, lisades samas elegantsi ja naturaalset ilu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.