Kuidas sisustada üht väikest poiste tuba?

Kuidas sisustada üht väikest poiste tuba?

Väike lastetuba esitab sisustamisel sageli ainulaadseid väljakutseid, kuid samas pakub võimalust rakendada nutikaid ja loovaid lahendusi, et muuta ruum funksionaalseks ja meeldivaks. Esimene samm ruumi kujundamisel on alati alustada seinte ja põranda värvilahendusest, kuna need on aluselemendid, mis mõjutavad oluliselt ruumi visuaalset suurust ja meeleolu. Kui tegemist on väikese toaga, on alati soovitatav valida seintele heledamad toonid. Hele värvitoon aitab ruumi avardada ja luua mulje suuremast pindalast, andes sellele avaruse ja õhulisuse tunde.

Põrandakate ei pea tingimata olema sama hele kui seinad, kuid soovitatav on valida heledam või neutraalne toon, mis harmoniseerub seinavärvidega. Näiteks võib põranda jaoks valida pehme hallika tooni või heledama puidutooni, mis lisab soojust ja tekstuuri, kuid ei muuda ruumi visuaalselt kitsamaks. Põrandakatte valikul on oluline arvestada ka selle praktilisuse ja lihtsusega hooldamisel, kuna väikestes lastetubades võib sageli esineda juhuslikke plekke ja määrdumisi.

Lisaks värvilahendustele on valgustus ruumi loomisel äärmiselt oluline aspekt. Väikese ruumi puhul on hädavajalik tagada piisav ja mitmekesine valgustus, et iga nurk saaks hästi valgustatud ning ruumi üldine meeleolu oleks meeldiv. Kindlasti tuleks paigaldada üldvalgusti, mis tagab toas ühtlase valgustuse. Samuti on soovitatav kasutada kohtvalgustit või mitmeid kohtvalgusti variante, mis suunavad valguse konkreetsetele aladele, nagu näiteks lugemisnurk või mänguala. Lisaks neile praktilistele valgustite tüüpidele saab ruumi atmosfääri täiustada meeleolu loovate valgustite ja valguskettide abil, mis toovad ruumi soojust ja kodusust.

Mööbli valikul tuleks eelistada lihtsust ja minimalismi, kuna väikesed ruumid ei kannata tihti ülekoormatust. Valitud mööbel peaks olema funktsionaalne, hästi kokku sobima ja aitama ruumi optimaalselt ära kasutada. Lihtne ja minimalistlik mööbel, koos kokkusobivate sisustusdetailide ja tekstiilidega, aitab luua hubase ja meeldiva lastetoa, kus iga element toetab ruumi avaruse ja korrastatuse tunnet. Hästi valitud mööbel ja aksessuaarid mitte ainult ei toeta ruumi praktilisust, vaid lisavad ka esteetilist väärtust, luues rahuliku ja kutsuva keskkonna, kus laps saab mängida, õppida ja kasvada.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.