Lauale pliiatsite hoidja, aga milline?

Lauale pliiatsite hoidja, aga milline?

Sageli jääb pliiatsite hoidja kontorilaua tagasihoidlikuks osaks, kuid tegelikult võib see väike detail kanda endas suuremat tähendust, eriti kui tegemist on disaini ja stiili oskusliku kombineerimisega. Paljude jaoks võib tunduda üllatav, et pliiatsite hoidja on saanud disainerite kätetööna ese, mis võib olla lausa kunstiteos, mitte pelgalt praktiline lahendus kirjatarvete hoidmiseks. See objekt võib peegeldada mitte ainult funktsionaalsust, vaid ka maitset ja isiklikku stiili.

Kui mõelda kodu- või kontorisisustusele laiemalt, siis igal detailil on oma koht ja tähtsus. Isegi väikseimad esemed, nagu pliiatsite hoidjad, võivad mängida suurt rolli üldmulje kujundamisel. Kui teie interjöör on modernne ja minimalistlik, võib valitud pliiatsite hoidja olla puhta ja lihtsa joonega, võib-olla metallist või betoonist valmistatud, andes edasi esteetilist selgust ja visuaalset korda. Samas, kui teie interjöör on eklektiline või boheemlaslik, võib pliiatsite hoidja olla midagi hoopis isikupärasemat – käsitsi valmistatud puidust anum, mida kaunistavad ainulaadsed mustrid, või hoopis vintage-stiilis hoidja, millel on oma lugu rääkida.

Käsitöö ja loovus mängivad siinkohal olulist rolli. Sageli eelistatakse isetehtud esemeid, mis lisavad ruumile soojust ja isiklikkust. Pliiatsite hoidja ei pea olema midagi keerukat – selle võib valmistada vanast plekkpurgist, millele annad uue elu värvide või kangaga kaunistades. Looduslähedasemate materjalide fännid võivad kasutada bambust, puitu või savi, et luua midagi unikaalset ja sobivat oma kodukontori või stuudio atmosfääriga. Lisaks saab selliste esemetega rõhutada ka keskkonnasäästlikkust ja taaskasutuse väärtust.

Disainitud pliiatsite hoidjad võivad aga ulatuda lihtsast ja praktilisest kuni tõeliselt luksuslike lahendusteni. Mõned hoidjad on tõelised kunstiteosed, mis mitte ainult ei organiseeri töölauda, vaid ka tõstavad ruumi visuaalset taset. Näiteks on olemas metallist skulptuure meenutavad hoidjad, mis mängivad geomeetriaga ja peegeldavad valgust, või isegi klaasist versioonid, mis on käsitsi puhutud ja näivad õhulisena ning kergena, samas säilitades oma praktilisuse.

On ka võimalus, et pliiatsite hoidja ei ole üldse eraldi ese, vaid osa suuremast lauaorganiseerimissüsteemist. Mõned disainilahendused ühendavad endas mitu funktsiooni – sahtlid, hoiualused ja taskud, mis kõik töötavad koos, et hoida laual korda ja luua meeldiv ning harmooniline tööruum. Selliste süsteemide eeliseks on nende mitmekülgsus ja võimalus kohandada neid vastavalt vajadusele.

Lõppkokkuvõttes peitub pliiatsite hoidja ilu ja väärtus selles, kuidas see suhestub ülejäänud ruumiga. See võib olla pilgupüüdja, mis toob ruumi särtsu ja iseloomu, või hoopis tagasihoidlik detail, mis sulandub ülejäänud interjööri harmooniliselt. Olgu see siis käsitsi tehtud või disainitud meistriteos, iga valik räägib midagi omaniku stiilist ja väärtustest.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KODUKONTOR

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.