Skandinaavia stiilis kodukontor magamistoas

Skandinaavia stiilis kodukontor magamistoas

Eluruumide kujundamisel ei ole meil sageli võimalust eraldada eraldi tuba kodukontoriks, mistõttu tuleb otsida nutikaid ja funktsionaalseid lahendusi, mis sobituvad olemasoleva ruumiga. Magamistuba, mida tavapäraselt peetakse puhkamiseks mõeldud alaks, võib osutuda mitmel juhul kõige sobivamaks kohaks kodukontori loomiseks. Interjööripiltides võib sageli näha kodukontori nurgakesi, mis on sujuvalt integreeritud magamistubade üldise disainiga, andes ruumile lisaväärtuse ilma, et see võtaks ära selle peamise eesmärgi – olla rahulik ja lõõgastav oaas.

Kui magamistuba on piisavalt avar ning seal on vaba pind, kuhu kodukontori ala planeerida, on oluline esmalt mõelda, millist tüüpi töö tegemist seal peamiselt toimub ja kui intensiivselt seda ala kasutatakse. Kui töö hõlmab pikki töötunde, tuleks erilise tähelepanuga valida mugav mööbel, mis toetab keha ergonoomiliselt ja võimaldab säilitada korrektset rühti kogu tööpäeva vältel. Oluline on ka hinnata, kuidas tööaja ja magamise ajakava omavahel sobituvad, et vältida olukordi, kus hilisõhtune töötamine võiks häirida magamist ja seeläbi ka pereliikmete und.

Antud magamistoa kodukontori ala on lahendatud stiilselt ja maitsekalt, pakkudes elegantset, kuid samas praktilist tööruumi. Kirjutuslauaks on valitud antiikne laud, mille ajastutruu välimus toob ruumi ajaloolise hõngu ning loob hubase ja personaalse atmosfääri. Seda täiendatakse seljatoeta tooliga, mis viitab sellele, et töökoht on mõeldud pigem lühiajaliseks kasutamiseks – see võib olla koht, kus tehakse kiireid märkmeid, sirvitakse ajakirju või vastatakse lühikestele e-kirjadele. Kui tööaega on siiski rohkem, tuleks kindlasti kaaluda ergonoomilisema tooli valimist, et tagada vajalik mugavus ja kehatoetus.

Kirjutuslaua kohal olevad õhulised seinariiulid on valitud teadlikult, et vältida liigset ruumi koormamist ning hoida visuaalset kergust. Need riiulid pakuvad mitte ainult praktilist lahendust vajalike töövahendite ja dokumentide hoidmiseks, vaid lisavad ka esteetilist mõõdet, jäädes tagasihoidlikult ruumi osaks, ilma seda domineerimata. Kodukontori tarvikud, nagu pliiatsid, kirjaklambrid ja muud töövahendid, on valitud kooskõlas interjööri stiiliga – siin on eelistatud kuldseid detaile, mis oma säraga lisavad ruumi elegantsi. Need esemed ei täida üksnes funktsionaalset rolli, vaid toimivad ka visuaalsete aktsentidena, olles disainielemendid isegi siis, kui neid parasjagu ei kasutata. Kokkuvõttes on antud magamistoa kodukontori lahendus hästi läbimõeldud, kus praktilisus ja stiil kohtuvad harmooniliselt. Nii luuakse ruum, mis teenib mitut eesmärki, ilma et see kahjustaks ruumi üldist atmosfääri.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KODUKONTOR

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.