Eesti bränd VUUTSI

Eesti bränd VUUTSI

Meil on hea meel tutvustada uut Eesti brändi, VUUTSI, läbi VUUTSI looja, disaineri, Liina Vahenurm sõnade.

Mõte VUUTSI loomisest hakkas küpsema 2020 aasta alguses, kui alustasime abikaasaga lapsele õue mängumaja ehitamist. Kogu protsessi keskel oli ka meie imearmas tütar, kes tahtis igati aidata ning kõiges kaasa lüüa. Tassis lauajuppe, lõi naela seina, kontrollis, kas seinad on loodis ja loomulikult korraldas üleüldist töödejaotust. Tööde käigus selgus, et mängumaja ehitus võtab oodatust kauem aega ja rohkem ressursse. Samuti mõistsime, et Eesti ilmataat lubab lapsel majas mängida parimal juhul neli kuud ja ülejäänud ajast ootab see vihma ja tuult trotsides mängukaaslast. Hakkasin vaikselt mõtteid mõlgutama tubasest mängumajast, mida on võimalik lapsega koos ehitada, mis oleks kompaktselt hoiustatav ning aastaringselt kasutatav. Minu eesmärgiks sai luua praktiline ja arendav mänguasi, mis pakub iga kord avastamis- ning ehitamisrõõmu. Katsetades mitmeid lahendusi, jõudsin lõpuks konstruktorlahendusega mängumajani.

"Pean ise puidust mänguasjadest väga lugu ning valisin oma toote materjaliks vineeri, mis tagab stabiilsuse ja tugevuse."

Paralleelselt tootearendusele uurisin, kuidas vanema ning lapse ühine mäng viimase arengut toetab. Kui võtta kasvõi viimaste aastate olukord, kus vanemad on lastega kodukontoris, siis kahjuks arvatakse tihti, et see ongi lapse ja vanema ühine aeg. Paraku on lapse vaimse ja füüsilise arengu jaoks äärmiselt oluline ema/isa ning lapse ühine aeg, olgu selleks siis mängimine, lugemine vms. VUUTSI soovib panna lapsed ja vanemad koos mängima ja leiutama. Leiutama losse, kommipoode, pangahooneid, jäätiseputkasid ja kõike mida kujutlusvõime vaid ette söödab.

Kuna ma olen väga praktilise meelega ja hindan minimalistlikku elustiili, siis minu jaoks on oluline, et üks toode suudaks peita endas rohkem kui üht praktilist otstarvet. Praegugi seisan tihti VUUTSI konstruktori ees ja küsin endalt „Mis lahendusi puidust konstruktor veel annab, mida ühel Eesti perel võiks vaja minna?“ Tahan pakkuda võimalikult multifunktsionaalset, praktilist ja fantaasialendu sütitavat toodet, mis kõigele lisaks on kauni disainile paneb kogu pere koos ühist aega veetma.

Otse loomulikult on minu suureks inspiratsiooniks minu tütar ja konstruktoriga mängivad lapsed, sest nende mängulust ja silmade sära on hindamatu väärtusega. Ka antud toote arendusel olen pidanud just laste vahetut tagasisidet väga oluliseks, sest eelkõige peaks see rõõmu pakkuma just nendele.

VUUTSI tooteid saab iseloomustada järgmiste sõnadega: nad on multifunktsionaalsed ning aitavad arendada laste kujutlusvõimet, loogikat, ruumilist taju, koostöövõimet ja käelist osavust. Kõige selle juures on tooted lihtsa ning tagasihoidliku disainiga, et sobida erineva stiiliga kodudesse. VUUTSI puidust konstruktor mängib lastetubades välja ka kui vahva ja ajatu disainelement.

Mida saab VUUTSI konstruktorist ehitada?

· Mähkimislaud kahe riiuliga
· Mängumaja ühe või kahe torniga
· Mängumaja – torn ning laud pingiga mängimiseks
· Kirjutuslaud lapsele
· Kirjutuslaud täiskasvanule
· Seisulaud kodukontorisse
· Astmelaud töötasapinnal askeldamiseks
· Toa poolitaja või sirm, riietuskabiin
· Mängulaud kahele lapsele
· Kaks tugitooli
· + leidamata lahendused

Konstruktorid omavad kõik CE-vastavusmärgist ning vastavad kõikidele Euroopa Liidus mänguasjadele kehtestatud nõuetele.

Millises seisus on Teie arvates Eesti disain, kas Eesti inimene eelistab eestimaist?

Võime olla uhked! Eesti disain on äärmiselt kõrgel tasemel just oma ajatu disaini ja praktilisuse poolest. Igast valdkonnast võib leida tooteid, mida on võimalik mitmel viisil kasutada. Samas on Eesti tarbija muutunud aina teadlikumaks ning on muutnud sellest tulenevalt ka oma tarbimisharjumusi. Eesti inimene ootab tootjalt taaskasutatud materjale, et vähendada ületarbimist ja hea meel on tõdeda, et Eesti disainerid on taaskasutuses väga heal tasemel.

VUUTSI tooteid saab osta vuutsi.ee e-poest. Samuti leiate meid nii Instagramist kui ka Facebookist, kuhu ootame toredaid pilte vahvatest VUUTSI ehitistest ning samuti tagasisidet! Videoid konstruktori kokkupanekust leiate Youtube kanalist VUUTSI.

Hetkel ei ole VUUTSI eritellimustele keskendunud, kuid alati on võimalus teha neile vahvaid ettepanekuid. Kodud ja perede soovid on erinevad, seega on oluline anda oma mõtetest märku, et nad saaksid leida parima lahenduse ja pakkuda kõigile toredaid elamusi VUUTSI seltsis. 
Tekst/kujundus: VUUTSI, Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: VUUTSI

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.