Tapeediga lastetoad

Tapeediga lastetoad

Nii mõnigi meist armastab omanäolist kujundust, või siis kindlat käekirja näiteks põhjamaist skandinaavia stiili, boheemlasliku stiili, retrot või maakodu talupoja stiili jne.

Kindel nägemus ruumist mängib olulist rolli. Kõige parem on ruumi kujundus kodus läbi mängida, võtteks abiks erinevad ideed ja fotod. Erinevates tapeedi poodides on tänapäeval väga lai valik. Kuid tapeedi valimine ei pruugigi nii lihtne olla. Erinevate värvitoonidega tapeedid võivad silme eest täiesti kirjuks võtta. Tapeedivalikul on kindlasti tähtsal kohal ka põrand. Kuna tavaliselt pannakse põrand enne tapeedi panekut tuleks jälgida ka põranda tooni tapeedi valikul.

Lastetuppa tapeeti valides tuleks lähtuda tapeedi valikul ka ülejäänud lastetoa mööblidetailidest. Tapeedi mustrit jälgides saab ideid ka detailide ja mööbli valikul. Näiteks kui tapeedil on musta ja valge värvigammaga detailid, on lihtne jälgida ka ruumi kujundust tuues detailide ja tekstiiliga sisse musta ja valget värvitooni. Või näiteks rikkalik värvigamma tapeedil, kus esindatud nii kollane, sinine kui roheline. Jällegi saab detaile tuua sisse just nende värvitoonide kaudu, mis hiljem loovad toas täiusliku koosluse, kuna ruumis tekib ühtne tervik. Kindlasti võib värvikamasse tuppa lisada ka valgeid detaile, mis tugevamaid toone ruumis hajutavad.

Millised toonid aga võiks omavahel sobituda? Mõned näited: Musta ja valge tooni juurde sobivad kohe kindlasti ka mõned erksamad toonid ja naturaalne puitmööbel.

Tumerohelisega sobitub hästi valge, hall, beež, must (neist kõigist midagi ühes toas). Kui tapeedil oranžid rebased- hästi sobitub valge, õrn hall, beež, naturaalne puitmööbel. Pruunid detailid tapeedil- hästi sobituvad juurde looduslikud toonid, tumedam või erksam kollane, õrn rohekas toon, kindlasti pruun (erinevad varjundid), valge, beež. Sinakashall toon tapeedil- sobitub kokku naturaalse puidust mööbli ja valge mööbliga. Erinevad halli varjundiga toonid, sinakad toonid, naturaalset puidu karva toon, valge toon. Beežid detailid tapeedil- hästi sobituvad juurde beežid toonid, valge toon, tumekollane toon, kreemjas toon, helepruun toon.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stadshem.se, entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.